Trump je zosobnění gigantického egoismu, píše se v deníku Guardian

13.01.2017 16:26

Republikánský prezident Donald Trump je zosobněním gigantického egoismu, amerikanismu s hlubokými kořeny, píše v deníku Guardian Polly Toynbee.

Trump je zosobnění gigantického egoismu, píše se v deníku Guardian
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Toynbee ve svém textu uvádí, že Trumpovo sebevědomí je založeno na Pealově bestselleru The Power of Positive Thinking. „Peale kázal kongregaci bohatých i chudých: stačí, abyste něco dostatečně silně chtěli, a tak to dostanete. Pokud selháváte, je to proto, že vám chybí dostatečně silná vůle. Jeho kázání bylo útěchou superbohatým. Pro ostatní bylo obviněním: Jestliže jste něčeho nedosáhli, je to proto, že to prostě nechcete dost silně. To je trumpismus,“ zmínil Toynbee. 

„Čím více bude Trump porušovat všechna etická pravidla, tím více to pro něho bude dokazovat, že pravidla establishment záměrně zkreslil, aby mu odepřel, co mu právem náleží. Etika? Střet zájmů? Všechno je fake, falešné, kromě něho. Ať dělá Trump cokoliv, to je autentické,“ dodal vzápětí.

V zahraniční politice může podle něj tento šokujícím způsobem nekontrolovatelný a divoce nepředpověditelný prst na jaderném knoflíku ještě přinést pozoruhodné výsledky. „Jiní mu zřejmě ustoupí, když nebudou existovat žádná pravidla, a vzájemné jaderné odstrašení přestane být hrou dvojího a trojího bluffování, ale jaderná válka se stane možnou. Trump zřejmě opatrnou Čínu uvede v naprostý zmatek a překoná Severní Koreu,“ tvrdí se slovy, že lidé, kteří s ním budou muset jednat, si budou muset dávat velký pozor na to, aby ho nepodcenili. „V jeho šílenství je metoda a nikdo jiný na světě není tak přesvědčen, že má nárok a je připraven vyhrát všechno,“ zmínil závěrem Toynbee. Překlad jeho komentáře přinesl server Britské listy.

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…