Trump mávl rukou: Ztráta času! Přitom se chystá velký výslech

23.07.2019 14:06

Velké odhalení, nebo jenom zopakování toho, co už se vědělo? V Americe bude před Kongresem poprvé veřejně mluvit muž, který má na starosti vyšetřování Donalda Trumpa. Dvakrát tři hodiny ho budou grilovat otázkami kongresmani jak republikánští, tak demokratičtí. Jak píše deník Guardian, demokraté se budou podle jeho výpovědi rozhodovat, co dělat dál a zda usilovat o odvolání prezidenta. A co na to Donald Trump? Prý ztráta času.

Trump mávl rukou: Ztráta času! Přitom se chystá velký výslech
Foto: Repro Youtube Bílého domu
Popisek: Donald Trump se obouvá do "drzého" novináře

Zítra má hlavní vyšetřovatel Robert Mueller stanout před americkými zákonodárci a hovořit o závěrech ze svého vyšetřování. Jak píše britský Guardian, pro demokraty to může být klíčový okamžik v rozhodování, jakým způsobem budou chtít činit prezidenta odpovědným za zjištění ve zprávě a zda se rozhodnou zahájit hlasování o tzv. impeachmentu, tedy odvolání. Jeden z nich britskému deníku prozradil, že Muellerovo svědetví má být „průkazné a výbušné“. „Nemyslím si, že by někdo měl očekávat, že nastane nový dramatický okamžik, kdy (Mueller) přidá něco, co vyšetřování nepokrylo, ale obsah zprávy je zatracující a výbušný,“ prohlásil.

Anketa

Bojíte se, že Babiš zneužije svého postavení k tomu, aby zastavil vyšetřování Čapího hnízda?

hlasovalo: 10917 lidí

Konkrétně, Mueller vystoupí před výborem pro justici a pro rozvědku, přičemž jeden z nich se bude zabývat údajnou spoluprací s Ruskem a druhý údajným mařením vyšetřování. Jak Guardian píše, Mueller vydal krátké prohlášení v květnu, ve kterém tvrdí, že o prezidentovi není možné prohlásit, že je nevinný, ale zároveň ho nelze obvinit ze žádného zločinu. Právě toto prohlášení Trump používá, když tvrdí, že v Muellerově zprávě nebyla shledána „žádná spolupráce, žádné maření. Dle deníku Mueller nejevil velkou ochotu před výbory vypovídat, řka, že by byl radši, kdyby jeho zpráva mluvila sama za sebe. Demokratický kongresman David Cicilline nezapomenul zdůraznit, že se jedná první příležitost, kdy americká veřejnost bude mít možnost slyšet na vlastní uši, co se ve zprávě nachází. Prohlašuje, že kdyby to, co Mueller zjistil, spáchal někdo jiný, už by byl obžalován.

Zatímco demokraté dle Guardianu očekávají změnu, Donald Trump prý zůstává klidný. Na svém twitteru o Muellerovi prohlásil: „Nejistý Mueller by neměl dostat další možnost si kousnout. Bude to špatné pro něj i pro falešné demokraty v Kongresu, kteří nedělali nic jiného, než že mařili čas tímhle honem na čarodějnice. Výsledek Muellerovy zprávy: ŽÁDNÁ SPOLUPRÁCE, ŽÁDNÉ OBSTRUKCE.“

 

Celý článek ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …