Trump se možná bude muset utkat se „žralokem“

09.11.2019 13:28

Nejváhavější střelec Ameriky vystřelí na Donalda Trumpa. Možná. Těmito slovy by se daly shrnout spekulace, že Michael Bloomberg vstoupí do prezidentského klání proti Donaldu Trumpovi. Podle sobotní MF Dnes má šanci uspět. Ostatní kandidáti jsou údajně bez šance, i když si možná sami myslí něco jiného. Připomínají prý spíš pojízdný cirkus. Úvaha o Bloombergově kandidatuře má však jeden háček.

Trump se možná bude muset utkat se „žralokem“
Foto: archív autora
Popisek: Vír vlajky USA

Miliardář Michael Bloomberg možná vstoupí do prezidentského utkání s prezidentem Donaldem Trumpem. Podle listu by mohl uspět, ale musel by opravdu vyrazit do boje. V minulosti již mnohokrát měnil názor na to, zda do toho půjde.  V tuto chvíli se sice zdá, že favoritem Demokratické strany je někdejší viceprezident Baracka Obamy Joe Biden, ale ten to nebude mít snadné.

„Demokraté pořádají tolik kandidátských debat, až to vypadá jako turné bavičů. To opticky zvětšuje jejich význam, ale pro Donalda Trumpa je to třetí liga. Průzkumy neprůzkumy,“ uvedl list.

Pokud přijde Michael Bloomberg, situace se prý promění.

„Žralok, který skočil do vody k akvarijním rybičkám. To je člověk, který by mohl získat americký střed,“ stálo v sobotním vydání deníku.

Má to ale háček. Michael Bloomberg je mnohokrát bohatší než Donald Trump, a to může tu nejlevicovější část Spojených států odradit. Můžou se proti němu postavit i mnozí členové Demokratické strany. Takže nakonec nemusí Bloomberga porazit Trump, ale sami demokraté.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…