Trump si pronajal postel Baracka Obamy a schválně v ní dělal nechutnosti, citují noviny zprávu proti Trumpovi. Generál Randák varuje: Pozor, může to být hra

12.01.2017 8:14

Dnešní vydání MF Dnes přináší informace o nově uniklé zprávě amerických tajných služeb. Mimo jiné se zde píše o tom, jak Rusové měli políčit na Trumpa a shánět na něj kompromitující materiál. Hovoří se také o Trumpově večírku s prostitutkami v prezidentském apartmá moskevského hotelu či o Trumpových korupčních aktivitách v Číně.

Trump si pronajal postel Baracka Obamy a schválně v ní dělal nechutnosti, citují noviny zprávu proti Trumpovi. Generál Randák varuje: Pozor, může to být hra
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

„Podle zdroje D si Trump pronajal prezidentské apartmá hotelu Ritz Carlton v Moskvě, kde – jak věděl – byli předtím Obama a paní Obamová (které nenáviděl), a znesvětil postel, kde spali, tím, že najal spoustu prostitutek, aby na ní před ním prováděly ‚zlatý déšť‘ (močení),“ píše se mimo jiné ve zprávě, která má 35 stran.

Hovoří se také o ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi a ruském režimu, který prý kultivuje a podporuje Trumpa. „Cílem schváleným Putinem je podpořit trhliny a rozpory v západní alianci,“ uvádí se. Rusové prý také měli těžit z Trumpovy osobní posedlosti a sexuální úchylky k získání kompromitujícího materiálu. „Když byl Trump v Petrohradu a Moskvě, kde měl zkoumat investiční možnosti, v konečném důsledku se věnoval víc sexuálním službám místních prostitutek než obchodnímu úspěchu,“ konstatuje se. Americká média však zprávu, jež nebyla vypracována tajnými službami, ale jedním penzistou, považují za nedůvěryhodnou.

Ve zprávě je také zmiňována tajná schůzka Trumpova právníka Michaela Cohena s Rusy v Praze. Nad tím se pak v Lidových novinách pozastavuje bývalý ředitel civilní rozvědky Karel Randák. Podle něj tato informace může být kachnou. „Nedokážu s jistotou říct, že tu takový člověk byl a že se setkával s nějakými Rusy. Hrozí, že někomu naletíme na nějakou hru. Dokud nebudeme vědět něco přesnějšího a detailnějšího, pouštíme se jen do hypotéz,“ zmínil k tomu Randák.

I když by si ale opravdu pro setkání vybral Prahu, mohl si podle Randáka stejně tak vybrat Vídeň nebo Salzburg. „To není tak, že Praha by byla ideální místo pro ruské agenty. Nemyslím si, že by platilo, jak se dřív říkalo, že Praha a Česká republika je základnou pro ruské špiony při jejich operacích směrem na Západ. Toto je jiný případ. Vybrali si Prahu, protože se jim nechtělo do Moskvy. Zkrátka usoudili, že jde o vyhovující místo pro setkání, nic závažného bych v tomto výběru neviděl. Praha určitě není pro ruské agenty bezpečnější než třeba Budapešť nebo Vídeň,“ sdělil.  

Penzista, jenž celou zprávu vypracoval, je podle uniklých informací bývalý pracovník britské tajné služby, dnes působící v nejmenované washingtonské firmě pro politický a korporátní výzkum. „Přesto kdekdo ví, o koho jde: služby této firmy si na sběr ‚kompra‘ proti Trumpovi objednali nejdřív jeho republikánští protivníci, kteří mu v kampani chtěli podrazit nohy, když však přežil a stal se jejich kandidátem, firmu si i s jejím výzkumem najali pro změnu demokraté,“ konstatuje MF Dnes. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…