Trump znovu pohrozil válkou

08.09.2017 13:14

45. prezident USA Donald Trump se znovu vyjádřil k možné válce mezi USA a komunistickou Severní Koreou. Šéf Bílého domu prohlásil, že válku se Severní Koreou rozhodně nepreferuje, ale je to možnost, která zůstává otevřená. Kdyby KLDR Američany vyprovokovala např. útokem na vojenské základny na ostrově Guam, byl by to podle Trumpa pro KLDR opravdu smutný den.

Trump znovu pohrozil válkou
Foto: White house
Popisek: Donald Trump

Americký prezident Donald Trump na čtvrteční tiskové konferenci zopakoval, že možnost vedení války se Severní Koreou zůstává na stole. Nejde sice o preferovanou variantu a Trump by k ní podle svých vlastních slov nerad sahal, ale nezříká se jí. Informuje o tom agentura Reuters.

„Vojenská akce je možná. Je nevyhnutelná? Nic není nevyhnutelné,“ řekl Trump novinářům. „Preferoval bych nejít touhle cestou, ale pokud ji využijeme, bude to pro Severní Koreu velmi smutný den,“ pokračoval prezident.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Dveře k dipolomatickému jednání ale zůstávají stále otevřené. Vyzývá k němu především Čína. Spojené státy však také požadují uvalení dalších sankcí na KLDR. Ty by měly trvat do té doby, dokud bude KLDR dál rozvíjet svůj jaderný program a bude nadále testovat balistické rakety. Čína tentokrát se Spojenými státy souhlasí a to by mohl být pro KLDR  problém, protože 90 procent severokorejského obchodu se odehrává právě s Čínou.

Severokorejský prezident Kim Čong-un už do Washingotnu vzkázal, že bude reagovat na jakýkoli „barbarský tlak ze strany Spojených států“.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…