Trump ztrhal Obamu za chování jeho administrativy k Izraeli

28.12.2016 18:48

Budoucí hlavě USA Donaldu Trumpovi se nelíbí chování administrativy končícího prezidenta Baracka Obamy vůči Izraeli. On sám prý bude k židovskému státu vstřícnější.

Trump ztrhal Obamu za chování jeho administrativy k Izraeli
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Se svými slovy Trump přispěchal poté, co se Spojené státy minulý týden zdržely hlasování v Radě bezpečnosti OSN, čímž umožnily přijetí rezoluce. Ta po Izraeli požaduje, aby přestal s výstavbou osad na okupovaných palestinských územích.

„Nemůžeme nadále přihlížet, jak se s Izraelem jedná s naprostým pohrdáním a neúctou. Měli ve Spojených státech velkého přítele, ale ... už tomu tak není,“ napsal Trump na Twitteru. Podle něj byla začátkem konce hrozná dohoda s Íránem. Závěrem pak dodal, aby si Izrael zachoval sílu, neboť se 20. leden rychle blíží. 20. leden je den, kdy Trump bude inaugurován.

Rada bezpečnosti OSN přijala rezoluci, která požaduje po Izraeli ukončení výstavby židovských osad na okupovaných palestinských územích včetně východní části Jeruzaléma, v pátek. Spojené státy, které židovský stát vždy v předchozích hlasováních v OSN podporovaly, se tentokrát zdržely hlasování. Tím mohl dokument projít. Izreal však již oznámil, že se rezoluci nepodřídí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…