Trumpa i Zemana volí ti méně úspěšní, zaznělo v Bakalových novinách

22.07.2016 8:44

Komentátor Petr Fischer se v pátečních Hospodářských novinách rozepsal o Donaldu Trumpovi a o lidech, kteří ho podporují. Novinářova slova by Trumpa a zřejmě ani jeho voliče příliš nepotěšila. Fischer v souvislosti s Trumpem zmínil i českého prezidenta Miloše Zemana.

Trumpa i Zemana volí ti méně úspěšní, zaznělo v Bakalových novinách
Foto: repro Fox News
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Miliardář Donald Trump v minulosti dokázal těžit z globalizace a zbohatnout. Za poslední rok pak dokázal využít frustrace nemalé části společnosti z té samé globalizace a nasliboval svým voličům, že jim vrátí hrdost. Nezdráhal se přitom vyslovit leccos.

„Podobně jako lidé, kteří v Británii rozhodovali o vystoupení Británie z Evropské unie, také příznivci Donalda Trumpa patří k té méně úspěšné části populace, které globalizace příliš nedává, ba mají pocit, že jim přináší vnější konkurenci a bere jistotu práce (v Británii ani ve Státech to ale reálně tak není, protože přistěhovalci vesměs dělají práci, kterou místní nechtějí),“ píše komentátor.

Trump různými sliby dokázal dát lidem bojícím se velkého světa pocit, že jim naslouchá, že si jich zase někdo všímá a ten někdo jim dokonce slibuje ochranu. Ochranu před konkrétním nepřítelem – před přistěhovalci. A voliči mu za to ve volbách náležitě poděkují. Republikánský kandidát na prezidenta v tom prý navíc není sám. „Efekt Miloše Zemana a jeho popularity vychází ze stejného principu,“ doplňuje Fischer.

Otázkou je, jak nakonec Trump naplní své sliby, jaký konkrétní obsah bude mít jeho politika, pokud bude opravdu zvolen. Totéž prý platí o mnohých politicích v Evropě. A stejně tak je třeba se ptát, jak Trumpovo zvolení změní celý svět, neboť ten nekončí Spojenými státy, byť si to prý možná řada jeho voličů myslí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…