Trumpova podpora se propadla na dosavadní minimum

16.07.2017 14:51

Americký prezident Donald Trump ztrácí podporu. V současné době mu věří rekordně málo Američanů. Průzkum přinesly televize ABC News a list The Washington Post a informoval o něm zpravodajský server Politico.

Trumpova podpora se propadla na dosavadní minimum
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

S Trumpovou politikou v současné době souhlasí jen 36 procent Američanů. Jde tak o nejmenší podporu, kterou americký prezident po půl roce ve funkci získal. 58 procent občanů pak jeho politiku neschvaluje.  

Nejnižší podporu takto krátce po volbách měl dosud Gerald Ford v roce 1975. Tehdy jej podporovalo 39 procent Američanů. Předchůdci Donalda Trumpa – Barack Obama a George Bush mladší, měli po půl roce podporu ve výši 59 procent. 

  • Původní text ZDE

Podle průzkumu pak 63 procent dotázaných považuje za nepatřičnou schůzku nejstaršího Trumpova syna s ruskou advokátkou. Ta mu měla předat kompromitující informace o demokratické soupeřce Hillary Clintonové. To, že se Rusko pokoušelo loni ovlivnit prezidentské volby, si pak myslí 60 % občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…