Trumpův bývalý poradce Manafort se vzdal FBI, píše Reuters

30.10.2017 14:17

Prošetřování pokusu o ovlivnění amerických prezidentských voleb pokračuje. V rukách FBI skončil poradce z prezidentské kampaně Donalda Trumpa Paul Manafort. Informovala o tom agentura Reuters.

Trumpův bývalý poradce Manafort se vzdal FBI, píše Reuters
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Ve Spojených státech zůstává i rok po prezidentské volbě důležitým tématem pokus Ruska o ovlivnění hlasování v této zemi. V kauze probíhá vyšetřování a teď došlo dokonce k zadržení první významné osoby v celém případu. FBI má v rukou Paula Manaforta, někdejšího manažera Trumpovy prezidentské kampaně.

Vyšetřování kauzy ruského vměšování do amerických voleb vede někdejší respektovaný šéf FBI Robert Mueller. Spekuluje se o tom, že Manafortovo zadržení může být teprve prvním z řady. V dohledné době by mohly padnout také první obžaloby.

Celý článek v angličtině naleznete zde.

V případě Manaforta Mueller nechal prošetřit ekonomické vazby bývalého Trumpova poradce na ukrajinskou Stranu regionů někdejšího prorusky laděného prezidenta Viktora Janukovyče. Vyšetřovatelé např. prověřovali, zda tady docházelo k praní špinavých peněz.   

Trump dlouhodobě odmítá, že by ruská strana ovlivňovala prezidentské volby v USA. Když na toto téma přijde řeč, Trump se ohradí a nazve celou kauzu „honem na čarodějnice“. Opakovaně se podivoval nad tím, že se v USA tolik mluví o Rusku, ale možný čínský vliv na Spojené státy zůstává mimo zorné pole médií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…