Tu Zemanovu sprostotu podpořil i Schwarzeberg. To jsme nečekali, úpí Jandourek

09.10.2015 14:13

Na stránkách Svobodného fóra se Jan Jandourek opřel do celé naší politické reprezentace. Rozpálilo ho, že i Karel Schwarzenberg podpořil rozhodnutí prezidenta Zemana, nepozvat na oslavu státního svátku 28. října norskou velvyslankyni. Vyhlašovat válku kvůli odebrání dvou děti je podle něj nesmysl a všichni by si měli nejdřív zjistit fakta.

Tu Zemanovu sprostotu podpořil i Schwarzeberg. To jsme nečekali, úpí Jandourek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Kauza rodiny Michalákových hýbe celou českou politikou. Norské úřady rodině Michalákových odebraly děti již před několika lety a od té doby se případ stal živnou půdou i pro politické kroky. Jandourek to označuje za „další dno“ české politiky a mrzí ho, že k němu přispěl i Karel Schwarzenberg, který označil Zemanovo rozhodnutí nepozvat norskou velvyslankyni jako „naprosto pochopitelné“.

„Skutečně bychom nečekali, že tuto sprostotu Karel Schwarzenberg podpoří,“ píše Jandourek a začne přidávat další vyjádření našich předních politiků. Zemanovo rozhodnutí nepozvat Siri Ellen Sletnerovou na oslavy svátku 28. října chápe i předseda vlády Bohuslav Sobotka s tím, že vláda svůj postoj vyjádřila „odesláním protestní nóty“.

Předseda ODS Petr Fiala naopak popsal prezidentovo rozhodnutí jako nešťastné a Miroslav Kalousek odpověděl vyhýbavě. „Je věcí pana prezidenta, koho se rozhodne pozvat nebo nepozvat na Hrad na státní svátek. Já sdílím rozpaky českých občanů nad postupem norských úřadů, ale pravděpodobně bych na jeho místě volil jinou formu protestu než nepozvat velvyslance na státní svátek a hledal bych jiný instrument než právě tento.“ Na otázku jaký, odpověděl, že není prezident.

„Celé je to naprostý nesmysl,“ hodnotí Jandourek, který tvrdí, že norská velvyslankyně nemá s norskými úřady nic společného. „Kdyby někdo tlačil na Česko podobným způsobem, nastal by v této zemi velký povyk.“ píše Jandourek a dodává, že kolem případu vznikla naprosto nepřiměřená hysterie, která v politice nemá vůbec co dělat. „Pobírat norské peníze, to by se vlastencům líbilo. Zabývat se tím, co se skutečně stalo, to už nikoho nezajímá,“ konstatuje Jandourek.

A pak už se Jandourek opře přímo do Zemana a i jeho voličů, kteří jsou „stručně řečeno méně vzdělaní občané z venkova“. Zeman se podle něj zvládne opít a přátelit s „velvyslancem Ruska, okupační mocnosti“ a je schopen pozvat „představitele různých hnusných diktatur na oslavu státního svátku, ale představitelku demokratické země nikoli“.

Jandourkově kritice však neunikne ani sama Michaláková. Fakta jsou podle něj zřejmá, děti byly týrány, a proto tedy odebrány matce. A s tou nyní táhne za jeden provaz Dominik Hašek „a několik husitsky naladěných lidí“, přičemž na sociálních sítích vzniká křížová výprava za mlácení dětí. „Ukázkový blázinec. Kdo je proti, je havloidní sluníčkář a nepřítel lidu a nejspíš i kryptomuslim,“ dodává Jandourek.

„Zeman s pěnou u svých prezidentských úst podlézá Číně, kde jsou lidé nelidsky vykořisťováni, kde děti trpí neskutečným způsobem, v rámci politiky jednoho dítěte jsou holčičky utraceny ještě před narozením, ale Norsko mu vadí,“ rozčiluje se Jandourek a zatahuje do toho i Sudety. V závěru už jenom přiznává, že Zemana nevolil. „Co naděláme. Zeman je stejně ohavný jako jeho voliči.“

reklama

autor: spa

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …