Tu standartu jste ničit neměli. Přijde jiný prezident a co si vyvěsí? Michal Horáček kárá Ztohoven

30.06.2016 9:57

Textař Michal Horáček, který mimo jiné v minulých týdnech oznámil svůj záměr kandidovat na prezidenta České republiky v dalších volbách, se na svém facebookovém profilu vyjádřil k činu aktivistů skupiny Ztohoven.

Tu standartu jste ničit neměli. Přijde jiný prezident a co si vyvěsí? Michal Horáček kárá Ztohoven
Foto: Hans Štembera
Popisek: Textař Michal Horáček

Aktivisté v loňském roce vylezli na střechu Pražského hradu, aby ukradli prezidentskou standardu a místo ní vyvěsili rudé trenky. Standartu poté rozstříhali a nyní rozeslali 1 152 lidem náhodně vybraným po České republice. Měla to být prý recese. 

„Vůbec jsem se nezasmál,“ komentuje to Horáček. „Jako čeští občané jsme ze svých daní zaplatili vlajku, která není jen vlajkou současného pana prezidenta, ale i dalších prezidentů a prezidentek. Líbí se mi. Vím, že pan prezident Masaryk ji inspiroval, sám inspirován slovy z apokryfního spisu ‚3. Ezdráše‘. Vím, jakou tradici tím chtěl ustavit. Myslím, inspirativní. Přinejmenším v tom, že není malověrná,“ řekl Horáček a požádal, aby nikdo již tuto vlajku neničil. 

„Nepatří jen vám, patří nám všem,“ dodal. „Možná nemáte současný výkon prezidentské funkce za správný. Jenže přijdou jiné doby, ty se přece střídají. Ta vlajka, odkázaná nám velkým zakladatelem, ať ale zůstává,“ podotkl také. 

Podle něj se „protizemanovští“ rozstříháním vlajky nějak vyjádřili, čímž poskytli „prozemanovským“ pěknou dávku munice. „Koukejte, řeknou ti druzí, čeho všeho je schopná pražská kavárna a vůbec všichni, co jim nejdeme pod nos. Věčně nám vytýkají neomalenost, a oni sami stříhají vlajku?“ parafrázuje Horáček s tím, že takto se dál prohlubuje zákopová válka a nevraživost Čechů vůči Čechům. „Nechci to. Máme na víc,“ uzavřel. 

Celý příspěvek Michala Horáčka: 

Moje pětiletá dcera Julie vytváří tajnou řeč, kterou zná jen ona a my, její rodiče.
A protože už umí psát, zapisuje nová slova do slovníčku.

Je to teda tajný, ale o jednom slově se zmíním: "honka-bonka".
Znamená to "ta nejzábavnější zábava, až se z toho člověku třepe hlava".

V branži "honka-bonka" se v ČR pokouší fungovat jedna skupina, myslím, že si říká umělecká. Věší na Hradě rudé trenýrky, a tak. Ale teď se dočítám, že rozstříhala i prezidentskou vlajku, a to snad na 1152 kousíčků.

Mně to jako "honka-bonka" nepřijde. Vlastně: vůbec jsem se nezasmál. 
Jako čeští občané jsme ze svých daní zaplatili vlajku, která není jen vlajkou současného pana prezidenta, ale i dalších prezidentů a prezidentek. Líbí se mi. Vím, že pan prezident Masaryk ji inspiroval, sám inspirován slovy z apokryfního spisu "3. Ezdráše" . Vím, jakou tradici tím chtěl ustavit. Myslím, inspirativní. Přinejmenším v tom, že není malověrná.

Prosím pěkně, neničte tu vlajku.
Nepatří jen vám, patří nám všem.
Možná nemáte současný výkon prezidentské funkce za správný. Jenže přijdou jiné doby, ty se přece střídají. Ta vlajka, odkázaná nám velkým zakladatelem, ať ale zůstává.

Prakticky to teď bude asi takhle: "Protizemanovští" se rozstříháním vlajky nějak vyjádřili. Tím poskytli ""Prozemanovským" pěknou dávku munice: "Koukejte", řeknou ti druzí, "čeho všeho je schopná pražská kavárna a vůbec všichni, co jim nejdeme pod nos. Věčně nám vytýkají neomalenost, a oni sami stříhají vlajku?"
A tak se dál prohlubuje ta zákopová válka a nevraživost Čechů vůči Čechům.
Nechci to. Máme na víc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…