Ťuky ťuk, tady finanční policie. Senátor Valenta sepsal chmurný scénář, jak to tu s Babišem dopadne

06.07.2015 12:24

Senátor Ivo Valenta se na svém profilu na ParlamentníchListech.cz věnuje policejnímu státu. Snaha o vytvoření policejního státu totiž dle něj nebezpečně sílí.

Ťuky ťuk, tady finanční policie. Senátor Valenta sepsal chmurný scénář, jak to tu s Babišem dopadne
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Ivo Valenta

„Možná si to mnozí z nás v běhu každodenních událostí ani neuvědomují, ale stát plíživým způsobem posiluje pravomoci nejrůznějších kontrolních a represivních orgánů. A dokonce až tak výrazně, že mám pochybnosti o tom, jestli vlastně ještě budeme žít ve svobodné a demokratické zemi, nebo v nějaké novodobé regulokracii, kde každý náš krok bude předurčovat státní úředník a na jehož provedení dohlédne armáda inspektorů a policistů,“ poznamenává Valenta s tím, že své o tom již teď vědí především drobní živnostníci a malí podnikatelé, které považuje za obětní beránky. 

A dle něj teď má být ještě hůř. „Světlo světa totiž spatřila novela o obecní policii, která přichází se zcela skandální novinkou. Podle tohoto legislativního návrhu by totiž strážníci měli mít nově možnost vstoupit např. do restaurace nebo jiného podniku i mimo jeho běžnou otvírací dobu. A to nejen do prostor určených pro zákazníky, ale doslova by komukoliv mohli prošmejdit úplně všechny prostory. A dokonce pro zabezpečení svého vstupu by měli mít možnost použít i sílu,“ pozastavuje se Valenta.

Celý text čtěte ZDE.

„Je přeci nepřípustné, aby stát pokračoval v paušální kriminalizaci drobných podnikatelů a třeba i tímto opatřením vytvářel dojem, že každý, kdo provozuje nějaký bar nebo hospodu, je automaticky podezřelý z páchání nějaké trestné činnosti, že musí mít dokonce i strážníci možnost kontrolovat jeho podnik, kdykoliv si to zamanou,“ říká Valenta. 

Podle něj se dobrovolně a jako kdysi zdánlivě demokraticky necháváme zbavit své vlastní svobody. „Odpovědnost za naše životy čím dál častěji chceme přenechávat ‚moudrému‘ státu a zároveň nám nevadí, že si tak stát a jeho ‚agro-levicoví úředníci‘ vytvářejí moc nad našimi životy,“ říká s tím, že i on sám volá po pořádku, transparentnosti, rovných podmínkách a honu na zloděje. Ale zároveň odmítá paušální kriminalizaci a jednoduchá populistická řešení.

„I v roce 1948 si totiž mnozí lidé mysleli, že je správné, aby se o naše životy starala strana a vláda. A jak to dopadlo, všichni dobře víme,“ uzavírá.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…