Tumáš, ty fašisto. Oslava sexuálních menšin začala flusanci

13.08.2016 14:01

V centru Prahy se v sobotu před polednem sešel průvod, jímž má vyvrcholit letošní festival hrdost sexuálních menšin Prague Pride. Centrem metropole by měl procházet celé odpoledne. Jeho začátek pod pomníkem svatého Václava ovšem poznamenal incident jednoho z prominentních účastníků s podobně notoricky známým odpůrcem LGBT parády.

Tumáš, ty fašisto. Oslava sexuálních menšin začala flusanci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Začal festival Prague Pride 2016. Šestý ročník festivalu s lesbickou, gay, bisexuální a transgender tematikou chce upozornit na to, že všichni máme stejné právo na lásku. Zúčastnil se i velvyslanec USA v ČR Andrew Schapiro

ParlamentníListy.cz získaly z Václavského náměstí informaci o incidentu, který hned v počátku narušil proklamovanou veselou povahu průvodu. Aktivista Jan Cemper, známý především z akcí proti prezidentu Zemanovi (na kterého dokonce podal žalobu) a na podporu vládní lidskoprávní organizace HateFree, se „pod koněm“ náhodou setkal s Ladislavem Malým. Ten je známým katolickým aktivistou a bojovníkem za tradiční rodinný model, a na akci dorazil vyjádřit svůj názor.

Setkání pánů zcela protikladných názorů přerostlo v názorovou výměnu, která podle svědků vygradovala tím, že Cemper vykřikl na Malého „Ty fašisto“ a následně na něj plivl. Následovala strkanice obou aktivistů, kterou zklidnili okolostojící lidé.

Průvod poté vyrazil z Václavského náměstí do pražských ulic. Podle novinářů na místě v něm byli viděny veřejné osobnosti, které dopředu avizovaly svou účast, třeba pražská primátorka Adriana Krnáčová nebo americký velvyslanec Andrew Schapiro. Dorazit měl též známý mladý politik TOP 09 Dominik Feri nebo moderátorka Lejla Abbasová, partnerka exministra Michaela Kocába.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…