Tůmová si půjčila 100 tisíc v době, kdy sponzorovala ČSSD

30.10.2010 7:14

Místostarostka městské části Brno-sever Zdeňka Tůmová podle nahrávky zaslané deníku Právo loni v listopadu převzala úplatek sto tisíc. Z výroční zprávy ale vyplývá, že tentýž rok dala ČSSD jako soukromý sponzor 38 tisíc korun.

Tůmová si půjčila 100 tisíc v době, kdy sponzorovala ČSSD

Výroční zpráva ČSSD za rok 2009 vykazuje od Tůmové finanční dary nejprve 15, pak deset a nakonec 13 tisíc korun. Sama se k tomu ještě nevyjádřila. Anonym zaslal deníku Právo nahrávku, na které je vidět, jak loni v listopadu přebírá sto tisícový úplatek.

Bankovky, které Tůmová obdržela při předávce v autě, jsou údajně půjčka od jejího známého a podnikatele Davida Lacíka. Alespoň to přistižená politička tvrdí v tiskové zprávě.

"To jsou ty materiály od té střechy, viď?" říká na záznamu zveřejněném serverem Novinky.cz Tůmová, které kdosi dává do tašky paklík bankovek.

Na Tejcovu výzvu pozastavila Tůmová členství v ČSSD

Jeroným Tejc ji dal ultimátum poté, co zhlédl přepis, fotozáznam i celou videonahrávku z loňského listopadu, na níž Tůmová přebírá od neznámého muže v autě balík bankovek. Tůmová tvrdí, že si od známého půjčila sto tisíc na vánoční dárek pro svého otce a peníze mu letos v lednu či v únoru vrátila.

„Telefonoval jsem jí a požádal, ať ve velmi krátké době předloží všechny podklady pro tvrzení, které říká, tedy doklady o té půjčce. Případně očekávám svědectví od toho člověka, který údajně měl tu půjčku poskytnout, že tomu tak je. Také jsem ji požádal, aby zvážila pozastavení členství v ČSSD," řekl Tejc Právu. Tůmová nakonec v pátek večer své členství ve straně pozastavila.

Převzetí úplatku však nadále popírá. Tvrdí, že si peníze půjčila, když chtěla přispět svému otci na rekonstrukci domu a v lednu letošního roku je vrátila.

Další články k tématu:

Foto:sever.brno.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…