Tupý vole, naše "české ručičky" jsou od krve. Bible je vlastní sestra Mein Kampfu. Milan Kohout připomíná, co Češi v dějinách napáchali a mlčí o tom

19.07.2016 19:47

KOHOUTA DO KOUTA Tentokrát výtvarník a performer Milan Kohout posílá do kouta Mnislava Zeleného a další vyznavače názoru, že jako Češi neneseme odpovědnost za to, co západní civilizace napáchala ve světě. Podle Kohouta se stačí projít hnusně kýčovitým centrem Prahy, aby si člověk udělal představu, co všechno jsme nakradli.

Tupý vole, naše "české ručičky" jsou od krve. Bible je vlastní sestra Mein Kampfu. Milan Kohout připomíná, co Češi v dějinách napáchali a mlčí o tom
Foto: Archiv MK
Popisek: Performer Milan Kohout (vlevo)

Tak se mně dostal před oči článek nějakého rasistického nacionalistického idiota, který si zvolil jméno Mnislav Zelený a  kterého by Hitler hned zaměstnal ve svých ústavech rasové a imperialistické čistoty.

Mnislav v něm píše: „My jsme se však nepodíleli na bohatnutí z kolonií, a proto my nemáme žádnou morální povinnost přijímat utečence z těchto území bývalých kolonií, abychom napravili chyby dávných politiků,“ a pokračuje: „Vše má svůj původ a vše má i své místo na zemi, kam patří a kde má i svou funkci.“

Ty tupý vole, tak proč se evropská západní civilizace za naší české participace srala a sere do zbytku světa, vyvraždila a vyvražďuje tam stamiliony lidí a vyrabovala a vyrabovává i nadále, co se tam vyrabovat dá? 

Do prdele, to snad není možné takové pilátovské mytí „nevinných zelených“ haksen… Já Čech, já muzikant, já jsem nikdy osobně žádné kolonie neměl, jen jsem z nich po generace tyl…

Je to to samé, jako když čeští kšeftaři se zbraněmi prodávali a i nadále ve světě prodávají zbraně oběma stranám válečných konfliktů, staví si za to v Česku obrovské vily, ale pak si myjou ruce, že oni přece ty civilisty a jejich děti sami osobně nevraždí.

Vyjmout Bohemii z kontextu tehdejšího, ale i současného evropského krvavého imperialismu může jen idiot.

Za krutého vládce Karla V. bylo přece Rakousko a také naše Bohemia jedním ze států Svaté říše římské, která obhospodařovala obrovské španělské kolonie v Asii a Americe a každý stát samozřejmě dostával ze zotročování a brakování kolonií prachy.

Mapa Svaté říše římské

Pozdější Rakousko-Uhersko (možná český pokrytecký Zelenáč už zapomněl, že jsme byli jeho součástí) mělo řadu společností (např. společnost Ostende), které kšeftovaly s nakradenými produkty z kolonií, zejména ze zotročené Indie.

Dokonce za to, že pomohlo potlačit boxerské protikoloniální a protikřesťanské povstání v Číně dostalo za odměnu menší kolonii v Tianjinu v Číně. Evropští imperialisté a hlavně zločinné Britské impérium se snažili zotročit za pomoci těch nejodpornějších prostředků čínské obyvatelstvo. 

Rakousko-Uhersko také aktivně participovalo na regulaci evropské koloniální politiky v Africe, vnucené pomocí vraždění za současného předčítání z imperialistického manuálu nazývaného Bible (vlastní sestra Mein Kampfu), a samozřejmě také dostávalo část nakradených peněz z afrických kolonií.

Čechy jako součást rakousko-uherského impéria byly jeho industriálním srdcem chrlícím zbraně, které se vyhandlovávaly se zbývajícími evropskými a ultraaktivními kolonialistickými bezohlednými mocnostmi. Ty je pak zdařile používaly k vraždění milionů lidí ve svých koloniích. 

České ručičky, jak je až dodnes zvykem, se ale opláchly od krve a za prachy si nakoupily nakradené produkty z kolonií či postavily honosné křesťanské kostely a paláce pro zbohatlíky.

Pro takové blby, jako je Mnislav: stačí se projít po centru Prahy a každému musí přece okamžitě dojít, odkud se asi vzaly prachy na obrovské kostely a historické stavby z období koloniálního parazitismu našich českých předků.

Otrok pod vlajkou EU v Nerudově ulici

Ovšem svědci zemřou a lidská paměť je krátká, jen ony hnusné, kýčové a nabubřelé stavby zůstávají. 

Proto je mně osobně „historický“ střed Prahy ideologicky odporný. 

Nedávno jsem potkal nějakého turistu, který se mě ptal, kam se má jít podívat. 

I řekl jsem mu, že jestli chce vidět něco současného a autentického, tak ať si zajede do sídlišť na okraji Prahy (domy v nich Havel nazýval králíkárnami, neb přece všichni by měli bydlet v palácích a vilách) a vysere se na krví potřísněné odporné kostely a historické stavby. Tam uvidí stavby, které jsou lidské společnosti nejužitečnější.

Byl trochu zaskočen, byv obětí turistického klišé-pohledu na „krásy“ evropských měst. 

Ale není krásné, že na sídlištích nenajdete žádné zbytečné parazitické stavby, jako jsou kostely a nesmyslné paláce?


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…