Turecko si připomnělo rok od nezdařeného převratu. Erdogan při tom pronesl hrozivá slova

16.07.2017 6:51

Turecko si připomnělo výročí nezdařeného puče. Při té příležitosti prezident Recep Tayyip Erdogan ve svém projevu mimo jiné slíbil, že potrestá zrádce. Promluvil znovu o možném trestu smrti pro strůjce pokusu o převrat.

Turecko si připomnělo rok od nezdařeného převratu. Erdogan při tom pronesl hrozivá slova
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

Pochodu k Mostu mučedníků se v Istanbulu zúčastnily tisíce lidí. Ti si tak připomněli roční výročí pokusu o převrat v Turecku. Při tom tehdy 250 lidí zemřelo a více než dva tisíce byly zraněno.

K davu v sobotu před půlnocí promluvil turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Znovu uvedl, že pokud to parlament schválí, obnoví trest smrti. "Nikdo, kdo zradí tento národ, nemůže zůstat nepotrestán," řekl Erdogan, kterého od tohoto úmyslu očividně neodrazuje ani kritika od zástupců Evropské unie.

V Turecku ještě stále platí výjimečný stav. Vláda řídí zemi pomocí dekretů. Po pokusu o převrat se v zemi odehrály velké čistky. 50 tisíc pučistů bylo zatčeno. 150 tisíc státních zaměstnanců bylo navíc propuštěno z práce, neboť údajně pučisty podporovali. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…