Turečtí vojáci po neúspěšném puči zoufale prchali do Řecka. Takto dopadli

16.07.2016 16:31

Vědomí toho, že pučistům hrozí v Turecku přísné tresty, vede některé z nich k zoufalým činům. K nim patří i přistání turecké vojenské helikoptéry na severu Řecka. Osm lidí na palubě bylo podle řeckých úřadů uvězněno. Jednalo se o sedm vojáků a jednoho civilistu. Podle serveru Daily Sabah požádali o azyl.

Turečtí vojáci po neúspěšném puči zoufale prchali do Řecka. Takto dopadli
Foto: Archiv
Popisek: Turecký prezident Recep Erdogan

Turecko již o vrácení osmi pučistů požádalo. Podle posledních informací Řecko přezkoumá, zda osmičlenná posádka pučistů, která přistála ve vrtulníku na severu země, splňuje podmínky pro udělení azylu. Mluvčí řecké vlády Olga Gerovasili uvedla, že Athény vrátí Ankaře vojenskou helikoptéru, ve které z Turecka uprchlo osm pučistů. Učiní tak co nejdříve, jak jen to bude možné. O osudu vojáků však pomlčelo.

Turecká média označila podle BBC za organizátory puče dva muže. Prvním je generál Akin Ozturk, bývalý šéf tureckých vzdušných sil. Druhým vůdcem měl být generál Metin Iyidil, který měl na starosti přípravu vojáků pozemních sil.

Na sto členů ozbrojených sil, kteří podporovali puč, je drženo na letecké základně Diyarbakir na jihovýchodě Turecka.

Síly věrné turecké vládě zajaly vojáky, kteří během zmařeného pokusu o puč obsadili budovu generálního štábu. Nyní budovu důkladně prohledají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…