Tvrdá čísla za rok 2016: Počet znásilnění se v Německu zvýšil. A ne málo

25.04.2017 7:21

Německé úřady zveřejnily kompletní statistiky spáchané trestné činnosti za loňský rok. Politický i mediální mainstream po celé dlouhé měsíce ujišťoval veřejnost, že uprchlíci jsou „slušňáci“. Realita je však poněkud jiná.

Tvrdá čísla za rok 2016: Počet znásilnění se v Německu zvýšil. A ne málo
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Většina uprchlíků ze Súdánu se představuje jako Mohamed

Celkové statistiky ze všech šestnácti spolkových zemí v podstatě potvrzují trend, který bylo možné vyčíst z čísel v jednotlivých spolkových zemích. Migrační vlna se negativně promítá do počtu spáchaných trestných činů. Zejména je to patrné v oblasti sexuálních deliktů, jejichž počet v porovnání s rokem 2015 stoupl. Ukazuje se, že mezi nově příchozími lidmi z Blízkého východu a Afriky se pohybuje nezanedbatelné množství kriminálníků.

V loňském roce tak došlo ve srovnání s rokem předchozím k téměř třinácti procentnímu nárůstu případů znásilnění a sexuálního napadení. Ale čísla se zvýšila i v jiných oblastech trestné činnosti. Jak píše deník Frankfurter Allgemeine Zeitung, podíl podezřelých s neněmeckým původem se zvýšil o 30 % a loni činil 616 230. Z tohoto počtu potom tvořili přistěhovalci 28,3 %. Celkem se tak podíl podezřelých přistěhovalců zvýšil z 5,7 % na 8,6 %.

Počet podezřelých uprchlíků se tak loni zvýšil ze 114 000 na 174 000, což představuje nárůst přes padesát procent. „Pachatelé závažnější trestné činnosti by měli být zbaveni práva pobývat v naší zemi,“ uvedl ministr vnitra Thomas de Maiziére s tím, že vývoj trestné činnosti mezi přistěhovalci považuje za „nešťastný“. Pachateli jsou obecně často mladí muži a přes vysoký počet Syřanů se lidé z této země paradoxně nepodílejí na trestné činnosti nejvíce.

Podle informací deníku Süddeutsche Zeitung figurují mezi podezřelými nejčastěji Alžířané, Maročané a Tunisané. Ve všech těchto třech zemích přitom panuje mír, a jejich obyvatelé tak nemají nárok na udělení azylu v Německu. „Přibližně třetina podezřelých narozených v zahraničí byla přitom podezřelá ze spáchání několika trestných činů najednou. Pět procent z nich přitom dokonce spáchalo nejméně šest trestných činů,“ píše německý deník.

Německo se může utěšovat snad jedině tím, že počet všech evidovaných trestných činů se zvýšil pouze o 0,7 %. V jednotlivých kategoriích je to však mnohem horší. Nejvíce alarmující situace panuje, jak již bylo zmíněno, v oblasti znásilnění a sexuálního napadení. V posledních týdnech řešily německé soudy například znásilnění mladé Němky, kterou donutil k sexu černošský migrant pod pohrůžkou zabití mačetou.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…