Tvrdá slova amerického publicisty: Washington lže a připravuje se na válku!

31.07.2014 8:07

Americká administrativa v čele s Barackem Obamou vede lživou propagandu proti Rusku, jejímž cílem má být jako již několikrát v minulosti démonizace vůdce a jeho země, která odmítá být vazalem Washingtonu. To vše má následně ospravedlnit použití síly proti dotyčnému „démonovi“. K takovému závěru došel americký publicista Paul Craig Roberts. Podle něj navíc rozpoutání nové války přispívá EU společně se západními médii, jelikož americkou propagandu „sežraly i s navijákem“.

Tvrdá slova amerického publicisty: Washington lže a připravuje se na válku!
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Rusku se vlajka USA moc velké úctě netěší

„Washington uspěl s využitím průhledných lží při démonizaci Ruska coby nebezpečné agresivní země, vedené novým Hitlerem či novým Stalinem, stejně jako Washington uspěl při démonizaci Saddáma Husajna v Iráku, Tálibánu v Afghánistánu, Kaddáfího v Libyi, Assada v Sýrii, Cháveze ve Venezuele a samozřejmě Íránu,“ píše americký publicista s tím, že skutečnými démony jsou ve skutečnosti američtí prezidenti – Clinton, Bush a Obama, jejichž „skutečně úděsné zločiny“ prošly bez povšimnutí.

Propaganda jakožto ospravedlnění agrese proti Rusku

Důvod, proč se americká administrativa uchýlila k očerňování Vladimira Putina, spočívá podle Robertse ve snaze o vytvoření půdy pro použití síly proti dotyčnému vůdci a jeho zemi. Americkému prezidentu Obamovi při roztáčení soukolí války prý notně pomáhá Senát USA, velitel NATO Breedlove a náčelník amerického generálního štábu Dempsey.

„Máte zde ruskou vládu, která učinila vědomé rozhodnutí použít svoji vojenskou sílu na území jiné suverénní země pro dosažení svých cílů. Je to poprvé od r. 1939, či tak zhruba, kdy se tak stalo. Zcela jasně jsou na cestě prosadit se jinými způsoby nejen ve východní Evropě, ale i v hlavní Evropě a vůči Spojeným státům,“ cituje americký publicista Dempseyho slova pronesená v červenci na Aspenském bezpečnostním fóru.  

Roberts se domnívá, že Washington už soukolí války roztočil. A jakmile se prý toto soukolí začne točit, potáhne ho setrvačnost dopředu, takže se krveprolití nevyhneme.

Idiotské vlády a média v Evropě

„Idiotské, a vskutku neskutečně stupidní vlády a média v Evropě si, zdá se, nejsou vědomy piklů Washingtonu ohledně jejich budoucnosti, či neexistence budoucnosti, nebo je jim to lhostejné. Svojí bezstarostností se samy odsuzují k zániku a s tím i veškeré lidstvo. Spadla by nebesa, kdyby britský premiér, nebo francouzský prezident, či německá kancléřka nebyli pozváni do Bílého domu, nebo kdyby polští nýmandi nedostali od Washingtonu svých třináct stříbrných,“ sarkasticky zhodnotil reakci evropských státníků a médií na americkou propagandu.

„Zničení světa je to, co idiotské vlády EU a prodejné kurvy západních médií podporují, když umožňují lži a agrese Washingtonu...“ zakončil Roberts lakonicky svůj komentář současného dění. Jeho český překlad zveřejnil server Prvnízprávy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …