Tvrdé spory mezi elitou TOP 09: Tito dva pánové prý skoro nevydrží být spolu v místnosti

09.06.2014 7:19

Spory v pražské TOP 09 jsou takové, že prý spolu primátor Hudeček a jeho 1. náměstek Jiří Vávra nemohou být v jedné místnosti. Deník MF Dnes píše, že TOP 09 není schopna sestavit kandidátku do podzimních komunálních voleb, a proto vznikají hned tři.

Tvrdé spory mezi elitou TOP 09: Tito dva pánové prý skoro nevydrží být spolu v místnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor Tomáš Hudeček

Praha byla dosud volební základnou TOP 09. Strana tu vyhrála volby do sněmovny v letech 2010 i 2013 a hlavně komunální volby v roce 2010.

Dnes se však pražská TOP 09 štěpí. Lídra kandidátky Tomáše Hudečka podle MF Dnes dusí Opencard. Na této kauze se ukazují rozdílné přístupy Hudečka a jeho 1. náměstka Jiřího Vávry.

Boj mezi křídlem primátora Tomáše Hudečka a jeho prvního náměstka Jiřího Vávry čerstvě přiživily hádky právě o řešení Opencard. Hudečkovi se prý až na druhý pokus podařilo stáhnout řešení problému pod sebe.

Problém nastane, až se uvidí na nevolitelných místech

„Vávrovci to torpédovali. Ti dva nejsou skoro s to být spolu v jedné místnosti,“ cituje MF Dnes jednoho z vlivných členů pražské ODS. Celou atmosféru v pražské organizaci dokresluje fakt, že vznikají hned tři kandidátní listiny do podzimních komunálních voleb.

Jako lídr byl sice už určen současný primátor Tomáš Hudeček, ale jinak prý existují spory o další pořadí na kandidátce.

„Až se někteří uvidí na nevolitelných místech, bude problém. Žádoucí by bylo neschválit ani jednu, pak by ji sestavil celostátní orgán strany,“ řekl tomu MF Dnes její zdroj.

První místopředseda strany situaci zlehčuje. „Není možné, aby se nedohodli. Když rozhodli o lídrovi, jsem přesvědčen, že spory ustaly,“ uvedl Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…