Tvrdý útok z Německa na nás, Polsko, Maďarsko a další, kteří nechtějí uprchlíky

25.08.2015 12:51

Německý deník Bild přišel s kritikou zemí, které nechtějí přijímat uprchlíky, mimo jiné si tak vzal na paškál i českého prezidenta Miloše Zemana. Německý text přinesl v překladu server Britské listy.

Tvrdý útok z Německa na nás, Polsko, Maďarsko a další, kteří nechtějí uprchlíky
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

Bild poznamenal, že na obou stranách hranic Saska, v Česku a v Polsku, nejsou vítáni lidé, kteří byli donuceni opustit s minimem věcí svou zemi zničenou válkou. „V každém případě, pokud jde o vlády ve Varšavě a v Praze, ty se svým politickým kursem ‚Zavřeme všechny průchody‘ v posledních měsících mnohokrát osopily na Evropskou unii,“ píše s tím, že zvlášť pozoruhodně odmítavý je jejich postoj vůči muslimům. 

Deník Bild zaznemanává i výrok českého prezidenta Miloše Zemana, který měl pronést, že slušný muslim je tak protikladné tvrzení jako výraz slušný nacista. „Také v Polsku se váleční uprchlíci rozlišují na uprchlíky první a druhé kategorie, ano, podle náboženství,“ poznamenává deník.

Pobaltské státy, stejně jako Slovensko, navíc hovoří o nemožnosti integrovat muslimy, neboť tu nejsou mešity. 

Brusel? Chtěl by zasáhnout. Avšak Evropská komise naráží se svými plány na zavedení povinných kvót na přijímání uprchlíků na hranice své moci. Už dvakrát se vrcholná schůzka o uprchlickém problému zcela rozložila – kvůli odporu Velké Británie a četných východoevropských zemí,“ poznamenává Bild s tím, že návrhy blokovaly Chorvatsko, Slovinsko, Rumunsko, Bulharsko, Řecko a Kypr. V popředí podle něj stojí maďarský premiér Viktor Orbán, který přijímání uprchlíků dokonce označuje za „šílenou myšlenku“. 

V Německu, které v současnosti podle slov ministra vnitra Thomase de Mazièrea přijímá až 40 procent veškerých uprchlíků, je pro politiky stále obtížnější skrývat svůj hněv nad ulejváky v ostatních zemích EU,“ poznamenává deník. 

Ke slovu tak již přichází i prezident Evropské komise Jean-Claude Juncker, který požádal o víkendu o celoevropské řešení uprchlické krize. Žádný jednotlivý členský stát Unie dle něj nemůže zvládnout imigraci samostatně, řekl. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…