Ty p*čo! Bahno. Fiasko. Dohra Letné. Konvička a další v ráži. A Ovčáček přišel s jednoduchým vzkazem

16.11.2019 21:03

Milion chvilek uzavřel svou akci na Letné a ze sociálních sítí už prší reakce. Snad nejhlasitější kritik islámu v Česku Martin Konvička se neudržel, překročil mantinely slušnosti a použil velmi vulgární výraz. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se tentokrát držel zpátky a vyslovil toliko jedno číslo. Do demonstrantů se obul též bývalý člen ODS Petr Štěpánek.

Ty p*čo! Bahno. Fiasko. Dohra Letné. Konvička a další v ráži. A Ovčáček přišel s jednoduchým vzkazem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Milionu chvilek pro demokracii na pražské Letné

Demonstrace na Letné skončila a na sociálních sítích se hlásí jak stoupenci Milionu chvilek pro demokracii, tak odpůrci tohoto uskupení. Řezník Pavel Havlíček se např. podivuje nad tím, že na Letné vlály vlajky EU a Česká televize o tom informovala diváky. Znamená to snad, že se slavil nějaký svátek EU? zeptal se Havlíček s dovětkem, že mu asi něco uniklo.

Komentář k demonstraci na Letné

ČTK oznámila, že podle dosavadních odhadů se demonstrace zúčastnilo něco mezi dvěma sty tisíci až třemi sty tisíci lidí.

Anketa

Je pro vás Václav Havel hrdina?

8%
92%
hlasovalo: 44723 lidí

Barbora Koukalová, šéfredaktorka serveru expres.cz, který patří mezi média momentálně odložená ve svěřenském fondu premiéra Andreje Babiše, doplnila, že zachytává komentáře občanů, kteří se o Milionu chvilek nevyjadřují právě nejlichotivěji.

Rýpla si také do předsedy ODS Petra Fialy, který podle jejího názoru „čuměl na Mikuláše Mináře jako na svatej obrázek“.

„K sedmnáctému listopadu bych řekla toto:

Za á) Koukám, že pod články jakéhokoliv média ty komentáře od lidí nejsou pro Milion chvilek proti demokracii zrovna lichotivé.

Za bé) Ta fotka, jak Fiala jako předseda ODS čumí na Mináře ve svetru po mrtvým Havlovi jak na svatej obrázek, to je taky pecka. To přesně chceš, aby se představitel zrovna takové strany lísal ke kdejakýmu spolku, protože si neumí poradit sám.

Za cé) V televizi běží úplně idiotská reklama na nějaký sušák na prádlo, že prý KAŽDÝ ROK si musíte kupovat nový sušák! Já mám jeden a ten stejnej sušák už asi deset let. Přijela jsem do Blanska za babičkou a babička mi říká – vidělas tu reklamu na ten sušák? To nechápu, já mám sušák už od sametové revoluce a ještě pořád se mi nerozbil.
Stay pevně jako sušák.“

Komentář k demonstraci na Letné

Analytik Jaroslav Štefec označil demonstraci za „FIASKO“.

A hradní mluvčí Jiří Ovčáček místo slov napsal jedno číslo, kterým vyjádřil, kolik voličů ve druhém kole přímé volby prezidenta zvolilo Miloše Zemana hlavou státu, tj. 2.853.390.

Komentář k demonstraci na Letné

Komentář k demonstraci na Letné

Obsáhleji se vyjádřil bývalý člen ODS a někdejší předseda Alternativy pro Česko Petr Štěpánek, jenž členy a příznivce Milionu chvilek označil za zloděje, které si bude národ pamatovat.

„Státní svátek má být svátkem všech. A o 17. listopadu to platí dvojnásob. Proč? Protože na změně společenských poměrů v naší zemi se před třiceti lety spolupodíleli lidé nejrůznějších názorů. Pokud si právě tenhle svátek jedna názorová parta ukradne pro sebe, aby tlačila svoji politiku a svoje představy, to vše v domnění, že na tom vydělá, hluboce se mýlí. Právě tohle jí všichni ostatní neodpustí. A nezapomenou. I kdyby se tihle zloději sebevíc zaklínali ušlechtilými pohnutkami, nejde jim věřit ani slovo, protože ze všeho nejvíc jejich krádež něco vypovídá právě o nich samotných. O jejich sebelásce, o jejich namyšlenosti, o jejich nadutosti, o jejich netoleranci, o jejich křiváctví,“ napsal Štěpánek.

Komentář k demonstraci na Letné

Snad nejhlasitější kritik islámu v Česku Martin Konvička na konto demonstrace na Letné konstatoval, že „čest Akademie věd ČR se válí v bahně“. Nezdráhal se přitom porušit i normy slušného chování a užil velmi vulgární slovo. Nelíbilo se mu, že se na demonstraci čte z knihy slavného historika, profesora na Yaleově univerzitě Timothyho Snydera.

„Letná – ty pičo, Illnerová stojí vedle patnáctileté svazačky a komediantek a čte CITÁTY ZE SNYDEROVY KNIHY. Čest AV ČR se válí v bahně,“ napsal doslova.

Komentář k demonstraci na Letné

Kritiku demonstrantů uzavřel bývalý hradní právník Pavel Hasenkopf.

„Takže předčasné volby nepožadují? V tom případě je to celé o ničem. Proč přišel kdo na Letnou a čeho se obává mě nezajímá. Zajímá mne, že Babiš vyhrál s obrovským náskokem volby a nikdo si ani netroufá naznačit, že kdyby se volby konaly nyní, dopadlo by to jinak,“ uvedl.

Komentář k demonstraci na Letné

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…