Ty podrazáku. Zlá krev v Gazdíkově hnutí prý pění dál

22.10.2013 8:13

Starosta obce Vír a někdejší člen celostátního výboru hnutí Starostové a nezávislí Ladislav Stalmach prý obdržel nezvyklý telefonát od místopředsedy hnutí Stanislava Polčáka, ve kterém jej exposlanec nařkl z podrazáctví. A to kvůli článku, který podle Polčáka údajně napsal.

Ty podrazáku. Zlá krev v Gazdíkově hnutí prý pění dál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Polčák

"Tak mi volal Stanislav Polčák. Než jsem stačil pozdravit a poptat se ho na zdraví, řekl, že četl Britské listy a že jsem podrazák," popisuje událost Stalmach. Nevěděl prý, o čem bývalý poslanec TOP 09 mluví, než si našel článek na serveru Britské listy.

"Jako bývalý člen celostátního výboru Gazdíkova STANu jsem podezřelý, že jsem napsal článek 'Volby jako divadelní fraška? Přinášíme názor člena hnutí Starostové'. Zajímalo by mne, jestli takto urážel i další členy současné, nebo čím dál početnější bývalé," píše Stalmach.

Jeden ze členů sdružení Starostové a nezávislí, který si nepřál být jmenován, serveru Britské listy popsal, jak prý v praxi údajně funguje Gazdíkovo hnutí, spojené se Schwarzenbergovou a Kalouskovou TOP 09. "Jako člen celostátního výboru Starostů a nezávislých jsem se pravidelně zúčastňoval schůzí tohoto uskupení a trpěl jsem," svěřil se dotyčný.

Informace jsou prý pravdivé

Stalmach popírá autorství inkriminovaného článku, dodává však, že informace v něm uvedené jsou v podstatě pravdivé a chování exposlance jej nepřekvapuje. "Pokud naznačuji, že podrazákem není jakýsi whistleblower, ale pan Polčák, mám na mysli to, že vnímám jako podraz politika, kdy ho jeho voliči a spolustraníci hromadně prosí, aby do zákona nevkládal paragraf o povinném sepisování smluv o převodu nemovitostí právníkem, a on to stejně udělá," uvádí starosta kandidující za zelené.

"V politice není podrazák ten, kdo odhalí nedemokratické praktiky ve straně, ale ten, kdo s pusou plnou demokracie jedná zákulisně a s postranními úmysly," uzavírá reakci na Polčákův telefonát Ladislav Stalmach.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…