Ty pravičáku, ty ses vybarvil, nakládá poslanec KSČM vítězi voleb z ČSSD

11.10.2016 10:33

Do ostré kritiky kandidáta ČSSD na hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda se pustil poslanec KSČM Jiří Valenta. Přičemž krátce po zveřejnění jeho textu s titulkem ,,Demaskování pravicového lídra socialistů v Plzeňském kraji" byla na úrovni Plzeňského kraje dohodnuta koalice ČSSD, ODS a dvou menších stran, takže komunisté a hnutí ANO budou v dalších čtyřech letech v opozici. Reálným vítězem voleb je tedy průmyslník Bernard, nastupující hejtman.

Ty pravičáku, ty ses vybarvil, nakládá poslanec KSČM vítězi voleb z ČSSD
Foto: Archiv J. Valenty
Popisek: Poslanec Jiří Valenta

Podle něj už okolnosti doprovázející dosazení Josefa Bernarda na čelo socialistické kandidátky samy o sobě napovídaly, že začíná být něco skutečně v nepořádku. „Nebudu komentovat fakt, že dlouholetý preferent ODS, spolumajitel ŠKODA Transportation, kvůli slibné nominaci až teprve krátce před volbami vstoupil do ČSSD. Bez podstatnější vnitrostranické zásluhy podezřele rychle odsunul politicky ‚dlouhodobě pracovitější‘ kolegy do role volebního komparsu,“ píše Valenta s tím, že uznává, že toto je interní záležitostí sociálnědemokratické partaje. „Avšak rétorika, kterou nyní mediálně a trošku nemotorně vede pan Bernard v neprospěch KSČM a současně vyjadřuje sociálnědemokratický příklon k ODS, nemůže žádného čestného člověka nechat v úplném klidu,“ podotýká poslanec.

Celý text je ZDE

Podle něj by občané měli vědět, že Bernard byl do hejtmanské funkce jistými kruhy pozvolna protlačován již od dubna tohoto roku. Tehdy byl „s psychologicky podprahovou pompou uveden do Dvorany slávy Plzeňského kraje“.

Valenta také upozornil, že nově vygenerovaný kandidát na hejtmana se začal s železnou pravidelností objevovat i v periodiku Plzeňský kraj, distribuovaném bezplatně do každé domácnosti, a to dokonce několikrát na titulní stránce. „Byť jsem proti této demokraticky nerovné politice zviditelňování politických exponentů jako člen redakční rady několikráte explicitně, avšak zcela marně, protestoval,“ poznamenal Valenta.

Poukázal na to, že předseda ČSSD a předseda vlády Sobotka ještě na začátku října prohlašuje, v rozhovoru pro Hospodářské noviny, že by se po sněmovních volbách v příštím roce mohla spojit ČSSD s KSČM do vládní koalice. Na druhou stranu oranžový lídr v Plzeňském kraji suverénně proklamuje, že s komunisty na krajské úrovni „nikdy“.

Závěrem Valenta píše, že Bernardův nepřímý, ale snadno čitelný útok na krajské programové propojení KSČM s ČSSD v Plzeňském kraji není podmíněn jen pouhou pravicovou, ideologickou nesnášenlivostí komunistů, ale logicky také razantním „plivnutím do svého vlastního hnízda“. „Je s velkým podivem, že toto jeho vystupování proti politické levici ‚oranžovým přátelům‘ vlastně ani nevadí!“ píše Valenta závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…