Ty zm*de! Pavel Novotný z ODS hrubě urážel novináře. Slyšel totiž, že je lhář. A Kalousek...

03.01.2020 10:36

Novinář David Klimeš se dostal do sporu s bývalým ministrem a předsedou poslaneckého klubu TOP 09 Miroslavem Kalousek pro svůj článek, kde se rozepisuje o tom, jak opozice spálila šanci přetavit velké občanské protesty z tohoto roku do podpory demokratických stran. Kalouska rozčílil také tím, že o něm píše, že již definitivně vypadl z vedení strany. Do hádky se nyní svými ostrými slovy mířenými na novináře zapojil i řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS).

Ty zm*de! Pavel Novotný z ODS hrubě urážel novináře. Slyšel totiž, že je lhář. A Kalousek...
Foto: Repro youtube.com
Popisek: Starosta Řeporyjí Pavel Novotný během projednávání památníku vlasovcům

„Rok 2019 by byl pro opozici klíčový, i kdyby Milion chvilek neprobudil občanskou společnost. Tři ministrany měnily vedení a všechny si slibovaly, že tak odejdou staré animozity mezi přespříliš ambiciózními pány Bělobrádkem, Gazdíkem či Kalouskem,“ píše Klimeš ve svém textu „Milion promarněných chvilek opozice. A bude hůř“ na serveru Aktuálně.cz.

Anketa

Na svobodu slova už můžeme jen vzpomínat, říká předseda Senátu Kubera. Má pravdu?

88%
12%
hlasovalo: 19429 lidí
 
 
Demonstrace podle Klimeše přinesly spoustu konkrétních témat, která vyžadují promyšlený program, se kterým nikdo nepřišel. „ODS se sice s Piráty utká o pozici lídra opozice, ale vítěz zůstane stále v hodně uctivém odstupu za ANO. A egoistická skrumáž lidovců, Starostů, topkařů a nejrůznějších statečných možná utvoří nejrůznější slepence, ty se ale bez společného programu zase rychle rozpadnou, a do voleb dalšího roku tak trpaslíci hrdě vyjdou pod pětiprocentní gilotinu,“ predikuje novinář vývoj politické situace.
 
Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se kvůli tomuto článku do Klimeše pořádně pustil a obvinil jej z toho, že účelově lže. „Destrukce české politiky spočívá mimo jiné v tom, že vše je pro vyvolání zájmu nutné převést na extrémně silnou emoci. A je jedno, že je pak měníte jak ponožky,“ reagoval Klimeš pak na Kalouskova slova o tom, že dnes je „prolhaný nýmand“, zatímco ještě v květnu jej chválil, že je naopak novinář srovnatelný s KHB (Karel Havlíček Borovský).“
 
Do celé záležitosti se pak vložil i starosta městské části Praha-Řeporyje Pavel Novotný, kterému Klimešova kritika směrem k opozici zřejmě také nebyla po chuti. „Nemáš lhát,“ odepsal Klimešovi v diskusi pod jeho tweetem. Novinář Radko Kubičko se Klimeše zastal a Novotnému vyčinil: „Lhář křičí, chyťte ho.“ 
 
To už Novotný ale neudržel své emoce na uzdě a opět sklouzl do vulgarit: „Co si to dovoluješ, ty zm*de? Kdo je u tebe lhář? To si vyřídíme po chlapsku, ty koště,“ rozohnil se starosta, jehož komentář byl o pár hodin později smazán. Podle Kubička je poslanec Kalousek „usvědčený lhář“. I bez podjatosti. 
 
Kalousek se k situaci pak vrátil ještě v dalším tweetu, kde vyvracel, že by vypadl z vedení strany, jak Klimeš naznačuje ve svém komentáři. „Promiňte, ale zkušenosti mi velí ohradit se proti lži dříve, než se stane ‚zjevenou pravdou‘. V komentáři Klimeš tvrdí, že na sněmu TOP 09 jsem ‚definitivně vypadl z vedení strany‘. On ví, že lže, přesto to tvrdí. Proč to dělá, ví jen on,“ uzavřel šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…