Týc nastoupil do vězení na druhý pokus. Nejdřív neměl občanku

24.02.2012 19:36

Umělec Roman Týc nastoupil na druhý pokus do pankrácké věznice. Poprvé totiž neměl občanský průkaz, protože mu ho zabavila policie. Odpyká si zde měsíční trest za to, že před pěti lety vyměnil skla u semaforů na přechodech pro chodce.

Týc nastoupil do vězení na druhý pokus. Nejdřív neměl občanku
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

V roce 2007 umělec Roman Týc (vlastním jménem David Hons) vyměnil skla u semaforů na pražských přechodech pro chodce. Sám to považuje za umělecký počin, soud to ale označil za poškozování cizí věci. Měl proto nahradit škodu a zaplatit pokutu 60 000 korun.

To však Týc odmítl, neboť by tím prý uznal, že se dopustil trestného činu. Proto dnes 24. února nastoupil do pankrácké věznice, aby si odpykal měsíční trest. Podařilo se mu to ale až na druhý pokus, neboť původně neměl občanský průkaz.

Týcovu občanku totiž zabavili policisté v rámci akce Občan K, a tak musel Týc na policii, aby ho ztotožnila. O průkaz přišel ve středu, kdy se zapletl do konfliktu se strážníkem. Podle policie ho napadl, a tak je obviněn z násilí proti úřední osobě. Týc má však jiný názor – zastával se prý ženy, která měla se strážníky konflikt. Ti ho následně napadli.

Pokud bude tento trestný čin prokázán, hrozí mu až čtyři roky vězení. Mezitím vzniklo množství petic, které žádají prezidenta Václava Klause, aby Týcovi udělil milost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…