Tým Kobra oslabuje, varuje server. Podívejte se proč

02.11.2014 20:52

Tým specialistů bojujících proti daňovým únikům Kobra opouštějí klíčoví specialisté. Celní správu, jednu ze tří složek Kobry, opouští šéfanalytik Jaroslav Chylek. Uvedl to dnes server Aktuálně.cz. Důvodem má údajně být příchod nového ředitele Petra Kašpara. Sám Chylek to odmítl komentovat. "K důvodu svého odchodu z celní správy se nechci vyjadřovat," napsal serveru.

Tým Kobra oslabuje, varuje server. Podívejte se proč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Podle serveru si odchod rozmýšlejí další experti, kteří stáli u zrodu Kobry: Jiří Žežulka, který dočasně řídil finanční správu, a druhý muž celníků David Chovanec.

Důvod má být podobný, oba se nejdřív stali pověřenými šéfy svých úřadů, ale pak si ministr financí Andrej Babiš místo nich vybral do funkcí ředitelů jiné manažery. Místo Chovance postavil Babiš do čela celníků Petra Kašpara a Žežulku vystřídal v ředitelské kanceláři finančního ředitelství Martin Janeček, napsal server.

Mluvčí celníků Jiří Barták potvrdil dva odchody, zdůraznil však, že tým bude dál fungovat. "Jejich odchod by neměl fungování daňové Kobry či jiných činností celní správy ohrozit. Nemám informace o tom, že by odcházel někdo další z manažerských postů," uvedl Barták.

Ministr Babiš v možném odchodu dvou členů ze šéfovského tria Kobry nevidí riziko. "Neobávám se toho. Spíše naopak v kauzách lihové mafie a Ecol (kauza daňového podvodu spojená s Čechoperšanem Shahramem Abdullahem Zadehem) je pravděpodobné, že celní správa pochybila," uvedl pro server.

V Česku začala Kobra fungovat 13. června. Tým se zabývá podvody se škodou přes 150 milionů korun. Má v něm pracovat až 100 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…