Tymošenková: Donald Trump plně podporuje Ukrajinu!

08.02.2017 10:25

Lídryně politické frakce „Batkivščina“ v ukrajinském parlamentu Julie Tymošenková prohlásila, že prezident Spojených států Donald Trump velmi dobře rozumí tomu, co se děje na Ukrajině, a Kyjev plně podporuje.

Tymošenková: Donald Trump plně podporuje Ukrajinu!
Foto: pixabay.com
Popisek: Socha archanděla Michaela na kyjevském Maidanu

„Měla jsem velké štěstí v tom, že jsem se mohla setkat s prezidentem Spojených států a mnohými dalšími vysokými představiteli této země. Mohu vám říci, že setkání bylo velice užitečné, jelikož mě utvrdilo v přesvědčení, že prezident Spojených států naprosto přesně chápe, co se na Ukrajině děje. Přesvědčil mě také o tom, že nás plně podporuje,“ uvedla Tymošenková v přímém přenosu programu „Svoboda slova“ na ukrajinském kanále ICTV.

Tymošenková dále prozradila, že se na setkání s americkými politickými představiteli členové její strany zabývali otázkami spojenými s protiruskými sankcemi a jejich možným rozšířením.

„To, že tři roky sankcí nepřiměly Rusko k tomu, aby ustoupilo ze své pozice, znamená, že je sankce třeba rozšířit,“ uvedla ukrajinská politička.

Tymošenková své americké hosty prý také požádala, aby vyplnili své závazky zakotvené v budapešťském memorandu týkající se zásobování Ukrajiny obranými zbraněmi, což je prý nezbytné k tomu, „aby ztráty na životech vojáků nenarůstaly pouze na jedné straně“.

Ve stejné době se objevila zpráva o tom, že lídrovi Radikální strany Ukrajiny Olegu Ljaškovi bylo „anulováno“ vízum do Spojených států.

„Zrovna mi přišla zpráva o anulaci mého amerického víza, které jsem získal krátce před Novým rokem. Pracovník na konzulátu mi přímo řekl, že tyto instrukce přišly z Washingtonu,“ napsal Ljaško na Facebooku.

Sám Ljaško si situaci vykládá tak, že je trestán za svou pozici, v rámci které usiluje o „ochranu národních zájmů Ukrajiny“, cituje jeho slova server 112.ua.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: fib

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…