Tyto lidi nevolte. To je ZLO, nepřátelé země, křičí protizemanovský aktivista

07.10.2016 12:20

Známý aktivista, majdanista a odpůrce prezidenta Zemana Tomasz Peszynski zveřejnil na svém facebookovém profilu doporučení, koho v nadcházejících volbách volit a koho ne.

Tyto lidi nevolte. To je ZLO, nepřátelé země, křičí protizemanovský aktivista
Foto: Facebook.com
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski

Peszynski je přesvědčen o tom, že by bylo neodpovědné mlčet před volbami, když se více než dva roky společensky angažuje. „Víte, že nepropaguji žádnou stranu, ale v době voleb je třeba veřejně říct své doporučení, tak jak to dělají třeba v USA nezávislé noviny. Myslím si, že to je dobrý zvyk,“ uvedl.

Myslí si, že do krajů by měli lidé volit podle toho, jestli jsou spokojeni nebo nespokojeni s tím, jak kraje fungovaly. Doporučuje volit rozumem někoho, kdo opravdu nabízí nudná, ale správná řešení místních problémů. A ne toho, kdo slibuje nějaké bombastické věci.

Do Senátu doporučuje volit podle lidí, ne podle stran. „Učiňte vůči sobě odpovědným konkrétního senátora, ne celou stranu. Až všechno tohle zvážíte a pořád se nebudete moct rozhodnout, tak nakonec přihlédněte ke stranám. To je hledisko, které se dá opomenout,“ vyzývá.

A pak vyjmenovává ty, kteří jsou podle něj absolutně nevolitelní. „ANO, KSČM a různí ochránci národa, bojovníci proti migrantům a islamismu na Vysočině a Valašsku a také různí zemanovci a polozemanovci jsou absolutně nevolitelní... Hlasovat pro tyto lidi je čisté ZLO. Jsou to nepřátelé země, jsou to naši nepřátelé,“ píše.

Následně se rozhodl vyjádřit svůj názor i na další strany. „Svobodné považuje hodně kavárníků za extrémisty, putinisty a xenofoby. Souhlasím, i když znám tam pár lidí, co mají rozum, ale opravdu nemohu tuto stranu zařadit ke stranám, které bych toleroval.“

Rozepsal se i o sociální demokracii: „Tato země potřebuje ČSSD, jenže jinou ČSSD. ČSSD bez putinistů, xenofobů a bez chuti kamarádit s komunisty. Takže ČSSD je pro mě passé.“

Posteskl si na to, že v naší zemi chybí pravice. „Bohužel ODS je Klausovo dítě a nikdy jím být nepřestane, bohužel spousta jejich členů a představitelů a bodů jejího programu mě v tom utvrzuje i přesto, že znám mnoho slušných odeesáků, kterých si vážím. Ale ODS pro mě ne.“

Piráti mají podle Peszynského potenciál zejména mezi mladými lidmi. „Ale bohužel někteří jejich představitelé jsou absolutně nemožní a nepřijatelní. Taky mi na nich vadí to, že např. legalizace marihuany je pro ně důležitější než třeba mezinárodní ohrožení ČR.“

Ohledně zelených uznal, že v této straně jsou „hodně rozumní lidé, hodně inteligentní a tolerantní a dá se s nimi nejen diskutovat, ale i spolupracovat a často vyznávají podobné hodnoty“. „Jenže prostě přes Stropnického a Bělohradského se nepřenesu. Ani za nic.“

V KDU-ČSL jsou podle Peszynského „velmi vzácné a morální osobnosti“. „Senátor za KDU-ČSL je pro mě rozhodně volitelný člověk. Ale strana jako celek má velmi rozporuplnou image. A opravdu nijak neoslovuje nevěřící lidi. Nějak pro nás není sexy. Proč není KDU-ČSL jako Merkelové CDU? CDU bych volil. KDU se mně volit nechce.“

Zbývá TOP 09. „Abychom si rozuměli, to není strana andělů a dobře vím, jak moc lidi nemaj rádi Kalouska, a to i lidi z té správné strany. Ale mně Kalousek nic neprovedl. A to, že jsou v TOP 09 dobří i špatní lidi, je normální. Navíc, jak jsem řekl, tahle země nemá pravici, a jestli se pravice nevzpamatuje, budeme mít ve vládě komunisty, a to fakt nechci. Mně jsou hodnoty a postoje TOP 09 fakt nejblíž. A tak budu volit TOP 09,“ dodal Peszynski.

Celý text příspěvku Tomasze Peszynského na jeho facebookovém profilu:

VOLBY

jsem odpůrcem apolitičnosti a jsem odpůrcem alibismu. Takže si myslím, že by bylo neodpovědné mlčet před volbami , když se více jak 2 roky společensky angažuji. Víte, že nepropaguji žádnou stranu, ale v době voleb je třeba veřejně říct své doporučení, tak jak to dělají třeba v USA nezávislé noviny.. Myslím si že to je dobrý zvyk..

Takže si myslím, že do Krajů by měli lidé volit podle toho, jestli jsou spokojeni nebo nespokojeni s tím jak kraje fungovaly. Pokud jsou nespokojeni neměli by podléhat populismu a planým a jednoduchým slibům a a už vůbec ne kecům o tom, že do Kraje nepustíme uprchlíky a podobně.. nedělejme ze sebe idioty prosím..

Volte rozumem někoho, kdo opravdu nabízí nudná, ale správná řešení místních problémů, ne kdo slibuje nějaké bombastické věci..

Co se týče senátu.. volte podle lidí.. ono je to vlastně většinová volba a je potřeba volit podle osobností a ne podle stran.. Učiňte vůči sobě odpovědným konkrétního senátoru, ne celou stranu..

Až všechno tohle zvážíte a pořád se nebudete moct rozhodnout, tak nakonec přihlédněte ke stranám.. To je hledisko, které se dá opomenout..

A i tady nebudu alibistický a řeknu co si myslím..

ANO, KSČM a různí ochránci národa, bojovníci proti migrantům a islamismu na vysočině a Valašsku a také různí Zemanovci a polozemanovci sou absolutně nevolitelní...Hlasovat pro tyto lidi je čisté ZLO.. jsou to nepřátelé země, jsou to naší nepřátelé..

Tak a teď začíná část, kdy naštvu úplně všechny, ale nemohu se tomu vyhnout.. ve zbývajících stranách mám přátelé a prostě nemohu je všechny potěšit..

Svobodné považuje hodně kavárníku za extrémisty, putinisty a xenofoby.. Souhlasím, i když znám tam pár lidí co mají rozum, ale opravdu nemohu tuto stranu zařadit ke stranám, které bych toleroval..lituji..

ČSSD je stará demokratická levicová strana a levice má právo na existenci.. a tato země potřebuje ČSSD, jenže jinou ČSSD.. ČSSD bez putinistů, xenofobů a bez chuti kamarádit s komunisty.. Takže ČSSD je pro mě passé..

To co v naší zemi chybí je také pravice.. nemáme skoro žádnou pravici.. bohužel ODS je Kalusovo dítě a nikdy jim být nepřestane, bohužel spousta jejich členů a představitelů a bodu jejího programu mě v tom utvrzuje i přesto, že znám mnoho slušných odesáků, kterých si vážím.. ale ODS pro mně ne..

Piráti mají potenciál zejména mezi mladými lidmi, ale bohužel někteří jejich představitelé jsou absolutně nemožní a nepřijatelní..Taky mi na nich vadí to, že např. legalizace marihuany je pro ně důležitější než třeba mezinárodní ohrožení ČR.. Takže lituji..

Zelení.. tam jsou hodně rozumní lidé, hodně inteligentní a tolerantní a dá se s nimi nejen diskutovat, ale i spolupracovat a často vyznávají podobné hodnoty.. Jenže prostě přes Stropnického a Bělohradského se nepřenesu..ani za nic.. A jsou věci ve kterých se Zelenými rozhodně nesouhlasím.. ale to není problém, ale volit je nebudu, soráč..

V KDU-ČSL jsou velmi vzácné a morální osobnosti, některé znám lépe..Senátor za KDU-ČSL je pro mě rozhodně volitelný člověk.. Ale strana jako celek má velmi rozporuplnou image..a opravdu nijak neoslovuje nevěřící lidi.. nějak pro nás není sexy.. Proč není KDU-ČSL jako Merkeklové CDU? CDU bych volil..KDU se mě volit nechce..

Logický mi tedy zbývá TOP 09. Abychom si rozuměli, to není strana andělů a dobře vím jak moc lidi nemaj rádi Kalouska a to i lidi s té správné strany.. Ale mě Kalousek nic neprovedl..a to že jsou v TOP09 dobří i špatní lidi je normální..

Navíc jak sem řekl tahle země nemá pravici a jestli se pravice nevzpamatuje budeme mít ve vládě komunisty a to fakt nechci.. mě sou hodnoty a postoje TOP09 fakt nejblíž.. a tak budu volit TOP09

Howgh

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…