U Babiše začíná rozkol. Jde o více věcí najednou

31.03.2014 7:28

O sporech mezi členskou základnou hnutí ANO a lídrem její kandidátky do eurovoleb či o podobných rozepřích okolo vzniku pražské kandidátky píše pondělní MF Dnes. Ta se zmiňuje také o tom, že lídrovi hnutí Andreji Babišovi prý nesedí ostrý styl ministryně Válkové, ani její první náměstkyně. Naznačuje, že buď ona, nebo ministryně, bude muset ve funkci skončit.

U Babiše začíná rozkol. Jde o více věcí najednou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Anketa

Kdo by měl odstoupit z vlády?

4%
31%
34%
7%
1%
hlasovalo: 31101 lidí

Ministryně spravedlnosti Helena Válková prý Babiše „dráždí“ tím, že několikrát na jednání poslaneckého klubu i před Babišem řekla, že pokud by soud v Bratislavě uznal Babišovu vědomou spolupráci s StB, mělo by si hnutí hledat jiného předsedu.

Mezi Babišem a Válkovou se prý rozhořel i další spor, a to kvůli bývalé manažerce na Ředitelství silnic a dálnic Miloslavě Pošvářové. Ta skončila na ŘSD kvůli tomu, že ji ministr dopravy údajně pomlouval před Válkovou. „To, že se Pošvářová informace z důvěrného rozhovoru dozvěděla, dává Babiš podle zdrojů z ANO za vinu Válkové nebo její náměstkyni Haně Marvanové, pro kterou Pošvářová nyní pracuje jako poradkyně,“ napsal list s tím, že v kuloárech sněmovny se prý říká, že kvůli těmto sporům budou na Ministerstvu spravedlnosti padat hlavy. Buď bude muset odejít Válková, nebo Marvanová.

Telička prý straníky pobouřil způsobem sestavení kandidátky

Mezi řadovými členy hnutí ANO podle listu vyvolalo velké pobouření, že si na kandidátku pro volby do Evropského parlamentu její lídr Pavel Telička dosadil hlavně své bývalé spolupracovníky. Babiš přiznal, že Telička s kandidaturou souhlasil za podmínky, že bude mít při výběru kandidátů „nějaké slovo“. Ale výběr kandidátů podle Babiše nebyl jen na něm.  

Podobné spory prý panují okolo sestavování pražské kandidátky. List cituje předsedkyni pražské organizace ANO Radmilu Kleslovou, podle níž, pokud si pravděpodobný lídr  hnutí na pražský magistrát Jan Kasl chce přivést na kandidátku odborníky, a ne kariérní politiky, mělo by se na tom dohodnout celé hnutí. To, že některá jména už zmínil v médiích, je podle ní v rozporu s principy hnutí. List k tomu podotýká, že Kleslová je dlouholetá Babišova kamarádka a prý tvoří hlavní vnitrostranickou opozici vůči Kaslovi.

reklama

autor: vam

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …