U Blatného to internetové hvězdě mládeže nevyšlo. Teď influencerka Šulcová radí Pražákům, kam vyrazit

01.04.2021 19:03

Podle primátora Hřiba se Pražané na náplavce hromadí kvůli tomu, že nemohou do přírody. Chce k okresu připojit Prahu-západ a Prahu-východ, ale ministr Hamáček to odmítá. Influencerka Anna Šulcová, která měla vládě dělat kampaň o očkování, však vypočítává, kam se v Praze mohou lidé vydat. Ale z internetu se už ozvalo, že i tam je plno.

U Blatného to internetové hvězdě mládeže nevyšlo. Teď influencerka Šulcová radí Pražákům, kam vyrazit
Foto: Repro Instagram
Popisek: Influencerka Anna Šulcová

Primátor Zdeněk Hřib má jasno v tom, proč se lidé při hezkém počasí koncentrují na pražské náplavce. Je to prý kvůli tomu, že Pražané nemohou vyrazit jinam do přírody mimo Prahu. V této souvislosti apeloval na ministra vnitra Jana Hamáčka, aby byla Praha spojena s okresy Praha-východ a Praha-západ a Pražané se mohli procházet a sportovat i tam. „Pomohlo by to rozptýlení lidí do většího prostoru,“ tvrdí pražský primátor.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 1.4.2021)

hlasovalo: 19333 lidí
Praha již o tuto výjimku žádala, ale neobdržela ji. Narozdíl od Brna, kde se lidé mohou bez zábran pohybovat mezi okresy Brno-město a Brno-venkov. Hamáček ovšem tento návrh odmítl. „Pan primátor nepochopil, v čem je problém. Problém není, že tam byli lidé, problém byl, že neměli roušky. Pokud se budou chovat takto, bude jedno, kam jedou,“ řekl Hamáček dle SeznamZpráv a rozkázal, aby na na náplavce stále hlídkovala policie.

Slova primátora, že Pražané nemají kam se vydat, vyvrací také influencerka Anna Šulcová, která měla spolu s dalším influencerem dělat kampaň pro vládu na vyvracení dezinformací. „Klánovický les, Dívčí hrady, Radotínské údolí, Dalejský profil, Cibulka, Vidoule, park Košíře-Motol, Hvězda, Tiché údolí, Troja-Havránka, Drahanská rokle, Ďáblický háj, Lesopark Letňany, Vinořský park, Xaverovský háj, Dobeška, Říčanka, Botič,“ vzkázala Šulcová Pražanům s tím, že ve vyjmenovávání může pokračovat.

Nicméně, podle výpovědí některých komentujících si ani na těchto místech člověk nepomůže. „Bydlím přímo u vstupu do Hostivařského lesoparku a denně je tam šíleně lidí, nemůžu vyvenčit ani fenečky. Ale prostě je hezké počasí, lidi chtějí ven, když už většina ani nemůže do práce. Připadá mi hrozné jim to vyčítat a nutit je zůstat v panelácích v takto krásný den,“ mínil Johanka.

„Já dnes byl v Modřanské rokli a o moc lepší než na náplavce to místami nebylo. Jedinej rozdíl byl, že se tam asi nechlastá,“ nebyl si jist radou influencerky Jiří Koubek.

„Klánovický les jako pěkný, fajn to tam je, ale už takhle to tam není zrovna liduprázdný. Navíc se tam musí lidi nějak dostat a MHD vhodná není a když bydlím někde v centru... Pokud teda někdo jede z konce Prahy na náplavku, tak to na pováženou je,“ přidal se Lukáš Jelínek.

„Radotín, Xaverov, Klánovice, vždyť to už není skoro Praha. Proto každej jde radši na náplavku, je to v centru. A pochybuju, že Hvězda nebyla narvaná,“ vyjádřil se Lukáš Svoboda. „Ladronka, Hvězda a Šárka, tolik lidí, že to nepamatuju,“ informoval Miroslav Macík.

Anna Šulcová a Jakub Gulab v rámci později zrušené kampaně na informace o očkování:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …