U Nagyové se prý našly i listiny k veřejným zakázkám

17.05.2014 11:33

Poslední zprávy v případu bývalé šéfky sekretariátu premiéra Jany Nečasové (dříve Nagyové) hovoří o listinách k různým veřejným zakázkám. Server iHNed.cz informuje, že tyto dokumenty našli kriminalisté při loňské prohlídce u ní doma. U totožných zakázek se prý objevovaly různé varianty a rozdílné ceny. Vyplývá to z usnesení Vrchního státního zastupitelství v Olomouci.

U Nagyové se prý našly i listiny k veřejným zakázkám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nagyová

Dokumenty týkající se veřejných zakázek našli loni při domovní prohlídce policisté u bývalé šéfky kabinetu vlády Jany Nagyové. Jednotlivé tendry prý měly různé finanční varianty. Žalobci to podle iHNed.cz tvrdí v nejnovějším dokumentu v kauze, který se týká vyloučení případu údajného zneužití Vojenského zpravodajství ze společného řízení s dalšími kauzami.

„Materiály k různým zakázkám mají shodnou formální úpravu. Již prvotní analýzou materiálů bylo zjištěno, že se u stejných zakázek vyskytují varianty, kdy za shodný objem provedených prací či poskytnutí služeb je stanovena rozdílná cena, a to i několikanásobně," tvrdí žalobci.

Nagyová se jeví jako vůdčí osobnost skupiny

Uvádí také, že uplácení exposlanců ODS, což je další část kauzy, financoval kontroverzní lobbista Ivo Rittig. Měl prý uplácet i Nagyovou, a to nejen luxusními dárky, ale také penězi. Rittig podle posledních zjištění údajně s Nagyovou domlouval obsazování veřejných funkcí.

Jana Nečasová - Nagyová se prý nyní jeví „jako jedna z vůdčích osobností prověřované skupiny podezřelých v oblasti podezření z manipulace veřejných zakázek a obsazování funkcí v orgánech státu zájmovými osobami", cituje iHNed.cz. Kauza se týká také údajného uplácení poslanců funkcemi a vynášení informací z Bezpečnostní informační služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…