U břehů Libye se potopila loď s uprchlíky. Zemřelo jich více než sto

28.08.2015 6:31

Přes sto uprchlíků údajně zemřelo při čtvrteční nehodě lodi u libyjských břehů. Informovala o tom stanice BBC s odvoláním na místní zdroje. Podle agentury Reuters se na plavidle snažilo dostat do Evropy okolo 400 běženců, z nichž nejméně polovinu se podařilo zachránit.

U břehů Libye se potopila loď s uprchlíky. Zemřelo jich více než sto
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Přetížená loď, která vyrazila z libyjského přístavního města Zuára, se brzy po vyplutí převrátila a potopila. Na palubě byli podle bezpečnostního zdroje Reuters zhruba čtyři stovky lidí ze subsaharské Afriky, Pákistánu, Sýrie, Maroka a Bangladéše. Do pozdních večerních hodin se libyjské pobřežní stráži podařilo zachránit přes 200 z nich, přičemž většina byla převezena do detenčního centra západně od metropole Tripolisu, uvedl zmíněný činitel.

Jeden z místních obyvatel BBC řekl, že do nemocnice v Zúáře bylo převezeno nejméně sto mrtvých těl. Úřady však počty dosud oficiálně nepotvrdily.

Podle BBC došlo před tím ve čtvrtek u libyjských břehů k nehodě jiné lodi, která vezla okolo 50 běženců. Jejich osud je dosud nejasný.

Podle údajů OSN již letos při snaze přeplout moře do Evropy zahynulo téměř 2400 uprchlíků, zatímco za celý loňský rok to bylo 3279.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…