U českých Zemanovců je ruská agentka, tvrdí polská rozvědka. Plánuje rozkrýt celou síť

04.06.2016 13:33

Polská tajná služba se zajímala o českou političku Annu Čurdovou. Ta bývala stínovou ministryní za ČSSD, nyní je členkou Strany práv občanů (SPO - dříve Zemanovci). Informoval o tom server Novinky.cz.

U českých Zemanovců je ruská agentka, tvrdí polská rozvědka. Plánuje rozkrýt celou síť
Foto: Archiv
Popisek: Polsko

Polská kontrarozvědka zadržela v souvislosti s obviněním z proruské špionáže prvního vůdce politické strany Mateusze Piskorského z neparlamentní Změny, píše server s odvoláním na polský deník Gazeta Wyborcza.

Proruští aktivisté z různých zemí totiž chystají protesty ve Varšavě během červencového summitu Severoatlantické aliance a polská kontrarozvědka ABW má za to, že jsou připravovány z Moskvy.

Celý text je ZDE

Piskorski, který býval poslancem za populistickou stranu Sebeobrana, byl zatčen již 17. května. Týž den ABW vyslýchala dalších pět členů vedení Změny a zajímala se o kontakty s představiteli podobných organizací v Evropě.

Agenty zajímala konkrétní jména

Agenty ABW podle deníku zajímala konkrétní jména: šéfredaktor krajně pravicového německého měsíčníku Zuerst! Manuel Ochsenreiter, Piotr Luczak z německého levičáckého uskupení Levice (Die Linke) a „česká sociální demokratka Anna Čurdová“. Změnu politické příslušnosti Čurdové totiž deník nezohlednil.

ABW se podle deníku zajímala také o kontakty s podobnými uskupeními z Rumunska, Maďarska a se slovenskou parlamentní stranou LSNS Mariana Kotleby.

„Podobně jako Změna jsou to odpůrci přítomnosti amerických vojsk v naší části Evropy. Mezi stoupenci jsou jak krajní levičáci, tak nacionalisté. Spojuje je myšlenka spolupráce s Ruskem Vladimira Putina. A co je důležité, jejich členové jednali s polskou Změnou o příjezdu do Varšavy, aby demonstrovali během červencového summitu,“ napsala Gazeta Wyborcza a dodala, že po zásahu ABW je otázkou, zda zahraniční politici na demonstrace proti NATO přijedou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…