U jaderné elektrárny Dukovany začíná cvičení Safeguard. Zapojí se i armáda a policie

19.09.2016 6:19

K dukovanské elektrárně se dnes budou cvičně sjíždět vojáci, aby u přístupových cest vybudovali strážní stanoviště a kontrolní místa. Příslušníci pěší roty pak začnou elektrárnu střežit. Jde o úvodní část cvičení Safeguard Dukovany 2016, jehož úkolem je prověřit zajištění vnější ochrany jaderné elektrárny. Do pátku se do akce kromě armády zapojí policie a pracovníci elektrárny. Vyplývá to ze společné tiskové zprávy armády, policie a elektrárny.

U jaderné elektrárny Dukovany začíná cvičení Safeguard. Zapojí se i armáda a policie
Foto: cez.cz
Popisek: Jaderná elektrárna Dukovany

Cvičení vyvrcholí ve čtvrtek součinnostními ukázkami, kdy budou vojáci s policisty reagovat na různé varianty simulovaného napadení dukovanské elektrárny. Odrážet cvičně budou pozemní útok i útok vedený ze vzduchu.

Do cvičení se zapojí příslušníci 191. pěší roty aktivních záloh společně s vojáky jihlavského krajského velitelství. Zúčastní se také příslušníci 44. lehkého motorizovaného praporu Jindřichův Hradec a vrtulníkové základny u Náměště nad Oslavou.

Elektrárna Dukovany má instalovaný výkon 2040 MW. Při plném provozu pokrývá pětinu spotřeby elektřiny v Česku. Nyní jsou z jejích čtyř bloků dva plánovaně odstaveny.

Cvičení Safeguard se loni v podobném rozsahu konalo u Jaderné elektrárny Temelín. V Dukovanech se uskutečnilo před dvěma lety, tehdy se do něj zapojilo kolem 200 lidí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…