U rakouského soudu vyšlo najevo, jak se džíhádisté dostávají do Evropy

19.10.2016 20:41

Evropští mainstreamoví politici horují pro rozmanitou společnost a hovoří o tom, že islám patří do Evropy. Faktem však zůstává, že čím je v dané zemi početnější muslimská komunita, tím více generuje bojovníků pro Islámský stát. Své o tom ví také Rakousko, kde se v posledních dnech uskutečnil soud hned s několika muslimskými radikály.

U rakouského soudu vyšlo najevo, jak se džíhádisté dostávají do Evropy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Jak uvádí internetový server Local, zkraje tohoto týdne se uskutečnil v Salcburku soud se syrským uprchlíkem, který měl podle obžaloby bojovat pod vlajkou Islámského státu. Dvaadvacetiletý muž syrského původu v uplynulých měsících požádal v Rakousku o azyl. Až do ledna minulého roku však údajně působil v řadách džihádistů Islámského státu a účastnil se bojů hned na několika místech v Sýrii.

Po odchodu ze Sýrie se přes Turecko a Středozemní moře dostal do Řecka, odkud se po balkánské trase vydal do Rakouska, kde přímo v Salcburku požádal o azyl. Obviněný však u soudu jakékoli angažmá v dresu ISIS popřel a tvrdil, že v té době pracoval v jedné turecké restauraci a v dřívější době bojoval proti jednotkám prezidenta Asada. Státní zástupce měl nicméně důkazy o tom, že se dvaadvacetiletý Syřan v azylovém centru v Salcburku vychloubal svojí minulostí v ISIS.

Mimo jiné jej ze lži usvědčily fotografie a videa z jeho mobilního telefonu, jež byly rovněž zveřejněny na sociálních médiích. Pokud bude muž shledán vinným z obžaloby, hrozí mu podle rakouských zákonů až deset let ve vězení. Soudní přelíčení také nyní čeká o čtyři roky staršího žadatele o azyl z Maroka, který měl podle vyšetřovatelů plánovat teroristické útoky v Evropě a pravděpodobně byl v kontaktu s džihádisty, kteří provedli teroristické útoky v Paříži.

Tento případ není v Rakousku ojedinělý a ze země již do Islámského státu odešlo v předchozích pěti letech hned několik stovek dobrovolníků. Někteří z nich se již mezitím vrátili zpátky a čelí trestnímu stíhání. Jiní naopak odejít bojovat teprve chtěli, ale rakouské úřady jim v tom zabránily. To je také případ pěti mladých radikálních islamistů, kteří stanuli před soudem ve Vídni minulý týden. Podle nepravomocného rozsudku půjdou čtyři z nich do vězení na 18 až 30 měsíců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…