U řeky se válejí těla bez hlav. V ulicích hlídkují malé děti se samopaly. Vítejte v Islámském státě

09.12.2015 17:47

Teroristé tvrdí, že se muslimům pod jejich nadvládou žije jako v ráji. Muž, jenž prchl z hlavního města fanatiků Rakka, ale předkládá zcela jiný obraz. Hovoří o městě hrůzy, kde se lidé bojí udavačů, o městě bez elektřiny, která funguje maximálně 12 hodin denně, nálety na islamisty jsou neefektivní a v ulicích hlídkují desetileté děti se samopaly v rukou.

U řeky se válejí těla bez hlav. V ulicích hlídkují malé děti se samopaly. Vítejte v Islámském státě
Foto: repro youtube, tan
Popisek: V ulicích Islámského státu

S odvoláním na zahraniční zdroje uveřejnil server První zprávy informace o tom, jak se skutečně žije pod nadvládou Islámského státu. Syřan Sulejman, kterému se podařilo uniknout z islamistického pekla, CNN prozradil, že se lidé přidávají k teroristům i z hladu. Kdo se nepodřídí, nedostává jídlo, nemá elektřinu, nemá nic. I ti, kteří se radikálům podvolí, rozhodně nemají na růžích ustláno. Lidé stojí dlouhé fronty na trochu jídla a ohlížejí se přitom přes rameno, protože se bojí udavačů, ale i desetiletých dětí se samopaly v rukou.

„Rakka, kdysi svobodné a prosperující město, se proměnila v noční můru s bezhlavými mrtvolami na ulicích,“ uvedla reportáž CNN. „Občané žijí ve strachu z udavačů a město hlídají desetileté děti se samopaly, které byly vyškoleny v kempech Daeše,“ doplnil Sulejman. Na území ovládaném teroristy sice fungují školy, kam dochází děti od 5 do 11 let. Tráví spolu čas v jedné třídě, ale v některých dnech tam vůbec nepřijde učitel.

Kvůli bombám dopadajícím na Islámský stát ze vzduchu zdražil na území teroristů benzín a elektřina funguje maximálně dvanáct hodin denně. Teroristy samotné ale útoky nijak zvlášť neohrožují, protože zavedli systém včasného varování před nálety a jsou schopni se včas skrýt.

Ve městě prý také funguje asi deset internetových kaváren, jsou však pod přísným dohledem islamistů i jejich špionů. Teroristé se velmi obávají možnosti, že by někdo z ovládaných obyvatel oblasti mohl vejít ve styk s nepřítelem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…