U švédských břehů se našla ztroskotaná cizí ponorka. Pravděpodobně ruská

28.07.2015 6:29

Na mořském dně uvízlou cizí ponorku našli poblíž břehů Švédska hledači vraků. Na trupu má písmena azbuky. To by mohlo znamenat, že jde o ruské plavidlo, domnívá se soukromý pátrací tým Ocean X Team. Posádka se pravděpodobně nedokázala zachránit.

U švédských břehů se našla ztroskotaná cizí ponorka. Pravděpodobně ruská
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Švédská armáda po analýze filmového materiálu pořízeného potápěči potvrdila, že jde o zahraniční ponorku, informoval deník Expressen.

Zhruba 20 metrů dlouhá ponorka nevykazuje žádné vnější škody. Všechny otvory jsou uzavřeny. "Proto se obáváme, že se posádka nedokázala zachránit, když šlo plavidlo ke dnu," řekl potápěč Stefan Hogeborn.

Plavidlo bylo ve švédských vodách objeveno devět měsíců po zpozorování cizí ponorky nedaleko Stockholmu. Hon na ni tehdy nevedl k úspěchu, ale od počátku existovalo podezření, že jde o ruský stroj.

"Nedá se říct, zda jde o ponorku z nedávné doby a jak dlouho spočívá na mořském dně, ale cyrilice na trupu naznačuje, že je ruská," uvedl Ocean X Team.

Státy na severu Evropy v minulých měsících opakovaně hlásily incidenty s ruskou armádou, včetně údajných narušení vzdušného prostoru a výsostných vod.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…