USA jsou zdevastované. Východiskem je pro ně vyvolání mezinárodního konfliktu, míní exporadce Ratha

16.11.2014 17:45

Někdejší boxer, ale také náměstek středočeských nemocnic a poradce bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha. To je Filip Bušina, kterého až po pěti a půl roce obvinila policie z krácení daní. Bušina nyní působí na území České republiky a Ruské federace také jako přednášející akademik. Serveru ParlamentníListy.cz se svěřil, že po obvinění bylo na něj pohlíženo, jako by byl vinen a prakticky nemohl sehnat zaměstnání. Jemu se nakonec podařilo nejen si najít práci, ale i vystudovat a získat doktorát. Nyní přednáší na různých univerzitách, jak v České republice, tak v Ruské federaci.

USA jsou zdevastované. Východiskem je pro ně vyvolání mezinárodního konfliktu, míní exporadce Ratha
Foto: tan
Popisek: Filip Bušina

Jak se vlastně mohlo stát, že bývalý boxer nyní přednáší na českých i ruských univerzitách, včetně prestižní Moskevské univerzity? „Požadavek VŠE v Praze, kde jsem v období od 2010 do 2013 studoval, byl, že externí doktorandi musí v průběhu tohoto studia absolvovat měsíční stáž v zahraničí. Tím, že mluvím rusky a v Ruské federaci jsem dříve studoval, jsem si tam domluvil měsíční stáž. No a po této stáži jsem dostal od pana rektora nabídku, zda bych tam příslušné přednášky nechtěl přednášet z pozice akademického pracovníka,“ vysvětlil.

Když Rusko ustojí sankce, bude samostatné a nezávislé

Bušina se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil i k současnému konfliktu mezi Ruskem na jedné straně a Ukrajinou a Západem na druhé. Rusko je podle něj silné a bohaté. Proto pokud ustojí nátlak v podobě sankcí, tak se může z hlediska 15 let stát zcela samostatné a nezávislé. Podle Bušiny to je to, co okolní svět děsí. „A pokud má někdo výhrady k systému vládnutí, no tak je zapotřebí si uvědomit, že momentální počet obyvatel Ruska je něco málo přes 140 milionů, tudíž tento systém musí být více či méně autokratický, právě pro udržení tzv. rovnováhy a bezpečnosti,“ uvedl.

Sama Evropa je prý v zásadních ekonomických problémech, které se budou pouze stupňovat. Důvody vidí v politice tzv. solidárnosti. „Stačí se podívat na neschopnost vypořádat se s přílivem imigrantů do jednotlivých zemí, např. Švédska, Francie, Itálie, Velké Británie,“ vysvětlil.

USA jsou zdevastované. Východiskem je pro ně vyvolání mezinárodního konfliktu

USA jsou podle něj ekonomicky zdevastované. „Což znamená, že jejich jediným východiskem je vyvolat mezinárodní konflikt. Shrnuto podtrženo, to, co si myslím o Ukrajině, je to, že to je uměle vytvořená bublina, sloužící k vyvolání mezinárodního konfliktu na území Evropy s cílem vyprovokovat Ruskou federaci,“ dodal.

Vyjádřil se i ke svému dřívějšímu vstupu do ČSSD, který označil z jeho strany za hloupý. „Věci, které člověk dělá, má dělat doopravdy, protože je tak cítí, ne jen jako. Tomu tak tenkrát nebylo,“ přiznal s tím, že i kdyby jej nyní soud osvobodil, členství v ČSSD už si znovu aktivovat nebude. Jednak je to kvůli tomu, že se neztotožňuje se současným vedením sociální demokracie. A také proto, že v budoucnu mu nejvíce záleží na tom, aby se vyznačoval svojí erudicí a kvalifikací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…