USA se vždy účastnily válek jen s požehnáním OSN, napsala čtenáři Jermanová. A ohlásila svůj zájem stát se hejtmankou

26.06.2015 11:49

Na post hejtmanky Středočeského kraje má zálusk místopředsedkyně ANO a sněmovny Jaroslava Jermanová. Podle serveru Novinky.cz poslankyně zvažuje, že by v krajských volbách v příštím roce vedla středočeskou kandidátku babišovců. Pokud by se skutečně stala hejtmankou, poslaneckého mandátu by se vzdala. V této souvislosti je zajímavé se seznámit s jejími názory na problémy současnosti. Příležitost k tomu mají čtenáři ParlamentníchListů.cz, kde Jermanová na svém profilu pravidelně na čtenářské dotazy odpovídá.

USA se vždy účastnily válek jen s požehnáním OSN, napsala čtenáři Jermanová. A ohlásila svůj zájem stát se hejtmankou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

„Chodili za mnou lidé a říkali, že bych byla dobrá volba, protože mám zkušenosti z komunální i regionální politiky,“ řekla Jermanová. „Těžko lze dělat hejtmana a k tomu poslanecký mandát, potažmo místopředsedkyni sněmovny. Určitě bych neměla obě funkce, jedna vylučuje druhou,“ uvedla.

Její kandidaturu prý podporuje i lídr ANO Andrej Babiš. „Je to určitě dobrý nápad. Myslím, že to zvládne, má zkušenosti z komunální politiky,“ řekl s tím, že Jermanová je jednou ze tří kandidátek ANO na hejtmanku. Další dvě jména už odmítl prozradit.

Celý text je ZDE

Věřím, že vláda řešení najde

S tím, jaké názory čelná politička hnutí ANO zastává, se mohou seznámit také čtenáři serveru ParlamentníListy.cz, kde má Jermanová vlastní profil. Na něm pravidelně odpovídá na čtenářské dotazy. V poslední době se týkají především problematiky uprchlíků.

Například čtenář, který se podepsal pouze jako „chromozom“, chtěl vědět, kolik uprchlíků jsme schopni přijmout a podle jakého klíče by se měli vybrat. Také jej zajímalo, zda u nás budou žít pouze z dávek.

S vysvětlením, že není odborníkem na demografické či sociologické otázky, odmítla Jermanová konkrétně odpovědět. Uvedla nicméně, že vláda se otázkou uprchlictví intenzivně zabývá. „A věřím, že najde řešení, které nepoškodí většinové zájmy našich občanů,“ dodala.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Nepamatuji si, že bych při řízení schůze sněmovny byla někdy zmatená

Čtenář, podepsaný jako „soumrak“ Jermanové vyčetl, že při řízení schůze Sněmovny byla opět „zmatená“. „Nemyslíte, že byste to měla přenechat odpovědnějším?“ navrhl.

S názorem čtenáře Jermanová nesouhlasila. „Nepamatuji se totiž, že bych byla při řízení schůze sněmovny kdy zmatená. Při této činnosti totiž nejde o řízení poslanců, ale o znalost jednacího řádu sněmovny a dohled nad tím, aby byl dodržován,“ uvedla s tím, že ji práce poslance i první místopředsedkyně baví a zajímá. „A mám pocit, že ji vykonávám nejméně tak dobře, jako moji kolegové,“ podotkla.

Celé znění otázky a odpovědi najdete ZDE

Nejprve je nutné provést řadu propočtů a analýz

Čtenářku Růžičkovou zajímalo, zda ANO podporuje povinné kvóty pro uprchlíky. „Co přesně se od zemí, které imigranty přijmou, čeká? Jaké budou celkové náklady a co tu budou dělat?“ ptala se.

Poslankyně Jermanová odpověděla v obecné rovině. Napsala, že vláda se v současné době řešení uprchlické otázky „věnuje velmi intenzivně“. „Na vaše konkrétní otázky je proto velmi těžké najít odpověď, protože je nutno nejprve provést řadu propočtů a analýz a hlavně přijmout takové politické rozhodnutí, které by nepoškozovalo zájmy našich občanů a bylo jimi akceptovatelné,“ dodala.

Celý text otázky a odpovědi je ZDE

Jednoho ze čtenářů pak zajímalo, zda za současné války a důsledky, které mají, ponesou odpovědnost i USA, které je rozpoutaly. Jermanová však Spojené státy hájila: „Problém uprchlictví v Evropě a jejím okolí je velmi složitý, jak se sám zmiňujete. Příčiny, které ho způsobují, jsou velmi různé K nim patří i války, jichž se zúčastňovaly Spojené státy, ale – pokud se pamatuji – vždy s požehnáním OSN,“ napsala poslankyně. Těžko prý Washingtonu něco vyčítat, když problémy mohl způsobit i jiný faktor. Navíc prý USA mají dost problémů se svými uprchlíky, takže je nefér jim něco vyčítat.

Otázka s odpovědí ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…