USA zastaví islámský radikalismus, slíbil v OSN Trump. A znovu pohrozil KLDR

19.09.2017 19:24

45. prezident USA promluvil na půdě OSN. Severokorejskému komunistickému režimu pohrozil zničením. A celému světu slíbil, že se vypořádá s Islámským státem.

USA zastaví islámský radikalismus, slíbil v OSN Trump. A znovu pohrozil KLDR
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Projev Donalda Trumpa na půdě OSN

Donald Trump nenechal nikoho na pochybách v otázce, jak bude postupovat proti KLDR. Pokud bude severokorejský totalitní režim ohrožovat Spojené státy, bude zničen. České čtenáře o Trumpových tvrdých slovech informovala ČTK.

Trump ale nemluvil jen o KLDR, vymezil se také proti Íránu, v jehož jaderném programu vidí bezpečnostní hrozbu. Írán navíc podle Trumpa podporuje islámské teroristy. A proti nim chce americký prezident postupovat ještě razantněji než proti KLDR. „USA zastaví islámský radikalismus, nemohou dopustit, aby rozvrátil celý svět,“ prohlásil prezident. Od doby, co se stal prezidentem právě Trump, se prý podařilo udělat v boji proti terorismu víc, než se podařilo za celé roky předtím.

Z úst pána Bílého domu také zaznělo, že musíme veřejně mluvit o státech, které teroristy podporují.

Celý článek naleznete zde.

Stranou pozornosti 45. prezidenta USA nezůstala ani migrační vlna. Migrace podle Trumpa ohrožuje celý svět. Migrační vlna ohrožuje jak země, ze kterých migranti odcházejí, tak země, do kterých přicházejí. Uprchlíci by podle Trumpa udělali dobře, kdyby zůstali co nejblíže svým domovinám, aby se do svých vlastí mohli vrátit ihned potom, co se situace v jejich zemi uklidní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…