Ubodání syna německého prezidenta: „Co je to za svět...“ Nové informace

20.11.2019 7:00

V Berlíně se odehrál další smrtelný útok nožem, jejichž počet v posledních letech výrazně stoupá. Tento byl ale mimořádný v tom, že jeho obětí byl syn bývalého spolkového prezidenta Fritz von Weizsäcker. Ten byl ubodán k smrti přímo během vlastní přednášky na berlínské klinice.

Ubodání syna německého prezidenta: „Co je to za svět...“ Nové informace
Foto: thinkstock.com
Popisek: Kriminalita, ilustrační foto

Fritz von Weizsäcker pracoval jako vedoucí interny na klinice Schlosspark v berlínském Charlottenburgu. A právě na své klinice v úterý večer uspořádal přednášku pro veřejnost na téma ztučnění jater. Dorazilo asi dvacet diváků.

Anketa

Ať Babiš odstoupí, nebo se zbaví Agrofertu, žádá Milion chvilek. Souhlasíte?

10%
90%
hlasovalo: 31194 lidí

Kolem devatenácté hodiny jej napadl nepopsaný útočník bodnou zbraní. Weizsäckera se pokusil bránit policista, který byl přítomen mezi diváky. I on svou snahu odnesl těžkým zraněním. Ostatním divákům se pak podařilo útočníka zadržet. „Identita útočníka a jeho motivy nejsou známy,“ cituje berlínskou policii německý deník Zeit. Deník Bild píše, že osudná přednáška se měla konat v budově kliniky Schlosspark, ve které se nachází i oddělení psychiatrie.

Devětapadesátiletý Fritz von Weizsäcker měl zemřít na místě. „Opět se člověk ptá, v jakém světě to žijeme,“ komentoval to Christian Lindner, předseda parlamentní FDP a Weizsäckerův přítel.

 

 

Fritz von Weizsäcker byl jedním ze čtyř dětí Richarda von Weizsäckera, významného německého politika, starosty západního Berlína a mezi léty 1984 a 1994 spolkového prezidenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…