Ubožák Kolář by za to Rusku stál? směje se Štefec. Ale varuje Kundru z Respektu: Mohli by se ptát...

28.04.2020 10:02

Bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec se podle svých slov už dlouho tak nepobavil, jako když si přečetl článek v Respektu, podle kterého do Prahy dorazil před třemi týdny pracovník ruských tajných služeb, vybavený jedem ricin. "(Údajně) podle českých zpravodajských služeb (údajně) s úkolem zlikvidovat 'politiky' Ondřeje Koláře a Zdeňka Hřiba," píše Štefec.

Ubožák Kolář by za to Rusku stál? směje se Štefec. Ale varuje Kundru z Respektu: Mohli by se ptát...
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Jaroslav Štefec

Již dříve se objevila zpráva, že starostům Prahy 6 a Řeporyjí a primátorovi Prahy hrozí nebezpečí ze strany Ruska za jejich politiku odstraňování či vztyčování symbolů. A nyní toto nebezpečí rozvinul novinář Ondřej Kundra, podle 'zdrojů Respektu' do Čech přicestoval ruský zpravodajský důstojník s diplomatickým pasem a kufříkem plným jedu. Dotyční už jsou pod policejní ochranou a předseda KSČM Vojtěch Filip se jim vysmál, že předtím dělali mezinárodní politiku za stát, ale teď škemrají u státní policie.

Anketa

Je pro vás plk. Robert Šlachta důvěryhodnou osobností?

88%
12%
hlasovalo: 16351 lidí

"Napadlo vůbec někoho v redakci Respektu přemýšlet nad tím, jak by se podobná informace z uzavřeného přísně tajného prostředí FSB dostala 'ven’? A jak k nim? A že v případě jejího zveřejnění budou logicky konfrontováni s faktem, že český stát má co do činění s bezprecedentním únikem vysoce utajované informace z prostředí zpravodajských služeb novinářům provinčního plátku? A že se jich vyšetřovatelé i lidé z NBÚ logicky přijdou ptát, jakými cestami k nim ta informace doputovala? Tohle nemůžou v žádném případě ukecat na 'ochranu zdrojů!’," poznamenal Štefec.

"Fakt si někdo může naprosto vážně myslet, že by ti dva duševní ubožáci stáli Rusku za podobnou akci?! Za investici do pekelně drahého ricinu a za riskování prozrazení při jeho aplikaci? Čím by si to zasloužili? A proč oni dva ano, a Pavlík z Řeporyjí nic? Být jím, tak se fakt urazím! Válku RF vyhlásil, ruského ministra zahraničí Lavrova by nechal oddělat, Vlasovcům pomník staví … a pro něj by ricin nebyl?! Svatá prostoto!" dodal Štefec.

"Zdroje Respektu tvrdí, že pasažér cestoval s kufříkem, ve kterém měl mít smrtící jed ricin,“ psal Kundra. Dále tvrdí, že bezpečnostní složky o příletu cestovatele věděly a muže vyhodnotily jako bezprostřední riziko pro dvojici českých politiků, starostu Prahy 6 Koláře a primátora Prahy Zdeňka Hřiba. Podle těchto 'zdrojů Respektu' se má jednat o příslušníka tajné služby a do Evropy se prý vydali i další údajní traviči. Z toho Kundra usuzuje, že Kolář může být ve velkém nebezpečí.

Anketa

Souhlasíte s odstraněním sochy maršála Koněva?

5%
95%
hlasovalo: 24632 lidí

Novinář volá po reakci českého státu. Že se doposud nevyjádřil žádný čelný představitel vlády, považuje Kundra za nepřijatelné. "Podporu starosty by měla deklarovat celá vláda v čele s premiérem,“ tvrdí a dodává, že by měl být vyhoštěn ruský velvyslanec a část diplomatického sboru, údajně protkaná zpravodajskými důstojníky, jež jsou podle Kundry nebezpečím pro české občany. Třetí, i když v glose nezmíněný starosta, je Pavel Novotný, kterého Kundra označil na Twitteru a ptal se, zda se jeho zjištěními bude zabývat televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…