Účetní dětského domova na Teplicku zpronevěřila přes milion korun

31.03.2012 11:58

Účetní dětského domova na Teplicku zpronevěřila podle dnešního vydání Mladé fronty Dnes přes milion korun. Peníze údajně utrácela v hracích automatech, pak se pokusila o sebevraždu. Ředitelka ústavu na ni podala trestní oznámení.

Účetní dětského domova na Teplicku zpronevěřila přes milion korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

"Mohu potvrdit, že kriminalisté prověřují případ trestného činu zpronevěry, kterého se měla dopustit zaměstnankyně dětského domova na Teplicku. Využila svého postavení účetní a v průběhu několika let vyvedla z účtů zařízení různé finanční částky,“ uvedl pro MfD mluvčí teplické policie Daniel Vítek. Škoda podle něj přesáhla milion korun, chybí ale ještě zkontrolovat účetnictví za poslední dva roky.

Podle Ústeckého kraje ale dětský domov ohrožený není. "Domov má schválený rozpočet na rok 2012 a s ním pracuje,“ uvedla v MfD mluvčí kraje Magdalena Hanáčková. Kraj bude zvažovat další kroky až poté, co bude znát konečnou škodu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kam tečou peníze pro Ukrajinu. Přiznání válečníka a pomocníka vlády USA

10:54 Kam tečou peníze pro Ukrajinu. Přiznání válečníka a pomocníka vlády USA

Erik Prince sloužil u speciální jednotky SEAL a je zakladatel soukromé vojenské společnosti Blackwat…