Učitelé nemají autoritu a agresivita žáků se zvyšuje. Češi to vidí jako problém

28.03.2014 15:10

Češi považují agresivitu žáků a malou autoritu učitelů za vážný problém. Téměř 70 procent lidí by podpořilo návrh Ministerstva školství udělit učitelům statut veřejného činitele. Vztahovala by se na ně stejná práva jako na policisty. Vyplývá to z průzkumu společnosti SANEP.

Učitelé nemají autoritu a agresivita žáků se zvyšuje. Češi to vidí jako problém
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná třída, ilustrační foto

S diskutabilním návrhem Ministerstva školství souhlasí 67,3 procenta dotázaných. Třetinová část veřejnosti (33,5 procent) si ovšem myslí, že by si učitelé měli získat větší autoritu vlastními silami. 21,2 procent pak dodává, že učitelské povolání musí vykonávat psychicky silné osobnosti.

Kantoři nemají u žáků ani u rodičů autoritu

Až 42,4 procent respondentů vnímá, že kantoři postrádají ze strany žáků a rodičů autoritu. 32,7 procent lidí pak zvyšující se agresivitu žáků považuje za zásadní problém.

Část veřejnosti, 27,8 procent dotázaných, pak souhlasí, že učitelé pracují pod velkým psychickým tlakem a za malé peníze. 15,8 procent lidí pak souhlasí, že kantoři nejsou docenění. Ale jen 11,5 procent lidí si myslí, že pedagogové odvádí velký kus dobré práce za poměrně malé peníze.

Průzkum probíhal od 25. do 27. března na vybrané skupině 3544 občanů ve věku 18 až 70 let. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …