Učitelka nemusí podruhé zasednout do lavic, vybojovala změnu zákona

04.03.2012 17:24

Učitelka Iva Kletečková už nemusí podruhé studovat tu samou školu. Prosadila si totiž změnu absurdního zákona, který ji k tomu nutil. „Jsem ráda, že jsem to dokázala, ale nebyla jsem na to sama,“ říká učitelka, která se zákonem bojovala přes rok. Zákon ještě musí schválit Senát.

Učitelka nemusí podruhé zasednout do lavic, vybojovala změnu zákona
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti

„Šlo o to, že učitelé odborného výcviku musejí mít kromě pedagogického vzdělání i výuční list z oboru, který učí. Jenže já jsem například studovala v době, kdy jsem šla až k maturitě a výuční list byl součástí maturitního vysvědčení. Takže fyzicky ten výuční list nemám. A to je velký problém,“ objasnila Kletečková pro iDNES.cz. Učitelce hrozil vyhazov, pokud by si výuční list nedodělala.

„Bylo to obrovské martýrium. Nedala jsem pokoj. Uháněla jsem senátory, ministerstvo školství a krajský úřad tak dlouho, až se to snad podařilo,“ vzpomíná Kletečková. „Chodily mi dopisy a přidávali se ke mně hlavně někteří ředitelé. To mi moc pomohlo, nebyla jsem na to sama.“

Změna zákona už prošla třetím čtením ve Sněmovně a nyní míří do Senátu. „Předpokládáme, že bude schválena a snad už se nic nestane. Zákon by mohl platit už od prvního září letošního roku,“ dodala Kletečková.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…