Učitelka, obdivující Václava Havla, si postěžovala na současného prezidenta. A zde je odpověď od Jiřího Ovčáčka

03.04.2016 18:43

Středoškolská pedagožka Lucie Tykalová nevěděla, jak svým žákům zodpovědět některé dotazy. Rozhodla se proto napsat otevřený dopis adresovaný přímo hlavě státu Miloši Zemanovi. Na její kritický přístup nyní reaguje hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Píše o tom server Lidovky.cz.

Učitelka, obdivující Václava Havla, si postěžovala na současného prezidenta. A zde je odpověď od Jiřího Ovčáčka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček

„Václav Havel, na kterého se pedagožka odvolává, by byl z jejího dopisu zarmoucen,“ napsal pedagožce Ovčáček. Ta ve svém otevřeném dopisu pokládala Zemanovi otázky ohledně jeho lží, nerespektování rozhodnutí soudu či pochlebování Číně.

„Čekal jsem fundovanou a vysoce inspirující kritiku, zvláště když jde o pedagožku, ale objevil jsem jen bezduchý a prázdný seznam novinových titulků,“ napsal serveru Lidovky.cz po přečtení dopisu Ovčáček. Dopis získal na internetu velký ohlas, v současné době jej přečetly už desetitisíce čtenářů. 

Tykalová podle Ovčáčka promarnila svou šanci napsat prezidentovi a dočkat se i odpovědi. Na tento otevřený dopis však podle Ovčáčka Zeman zřejmě neodpoví. „Pan prezident na dopisy odpovídá přímo nebo prostřednictvím sekretariátu nebo mým. Některé dopisy odpověď vyžadují, jiné ne,“ naznačil postoj prezidenta. 

Tykalová, která svůj příspěvek umístila na blog spravovaný serverem iDnes.cz, uvedla, že odpověď ani neočekávala. „Jde mi o to, jestli jste se někdy zamyslel nad tím, že jako prezident (obecná, nejvyšší autorita, tedy za normálních okolností) máte vliv na chování mladé generace,“ dodala.
 
Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…