Účtování na Ukrajině. Šéf drsného majdanského batalionu může skončit na doživotí ve vězení

30.05.2015 11:39

Server První zprávy informuje s odvoláním na web Korespondent, že ukrajinský parlament podpořil zrušení imunity bývalému veliteli batalionu Ajdar Sergeji Melničukovi, je totiž obviněn z lupičství a nejen z něj. Až do konce svých dnů může zůstat ve vězení, pokud bude uznán vinným z toho, že se prapor Ajdar v jistém okamžiku bojů se separatisty obrátil proti ukrajinské vládě.

Účtování na Ukrajině. Šéf drsného majdanského batalionu může skončit na doživotí ve vězení
Foto: Sergei Grits, ČTK/AP
Popisek: Proruští ozbrojenci na východě Ukrajiny

Imunitní výbor ukrajinského parlamentu se vyslovil pro zrušení imunity poslance Sergeje Melničuka, aby mohl být vyšetřován, ale zároveň vyslovil pochybnosti, že by se mohl dopustit právě lupičství. Výbor se také postavil proti uvalení vazby na poslance. Stojí za připomenutí, že prapor Ajdar podle informací ukrajinských separatistů v jistou chvíli přestal bojovat proti nim a postavil se proti ukrajinské armádě.

Celý text ZDE

„Podle generálního prokurátora Viktora Šokina by mohl být Melničuk potrestán až doživotním vězením. Generální prokurátor uvedl, že během vyšetřování se může výše trestu měnit,“ píše server. Melničuk čelí obvinění také ve spojitosti s bývalým velitelem praporu Ajdar, který byl unesen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…