Udělám vše pro to, abych udržel vztah a manželství, vzkazuje expremiér Paroubek

20.02.2017 20:31

Expremiér Jiří Paroubek přinesl na serveru VašeVěc.cz dopisy, které si vyměnil se svou současnou manželkou Petrou. Partneři stojí ve vážné krizi, která vyvrcholila odchodem Petry Paroubkové ze společné domácnosti.

Udělám vše pro to, abych udržel vztah a manželství, vzkazuje expremiér Paroubek
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

„Moje žena trpí již několik měsíců těžkými depresemi a používá k jejich tlumení silné léky. To je podle mého názoru příčinou problémů z posledních týdnů, které vyplynuly z jejího chování. Já samozřejmě udělám vše pro to, abych udržel vztah a manželství, a zejména krásný život naší sedmileté dcery Margarity. Petra ze všeho nejvíce potřebuje milující zázemí a pochopení. A stejně tak naše dcera Margarita. Jsem připraven pro ně udělat všechno,“ uvedl ke zveřejněným listům Paroubek. Více se prý vyjadřovat nehodlá.

Petra Paroubková mu svůj list napsala před čtyřmi dny. „Jirko, nemohla jsem jinak,“ napsala s tím, že měla například strach z jeho reakcí, kdy na ni měl tlačit a psychicky vydírat. „Žila jsem v neustálém strachu, s čím přijdeš. Kromě toho jsou tady tvoje tajemství. To už taky nezvládám. Stresy kolem tvé práce mě před dvěma roky málem zabily. To se nesmí kvůli Margaritce opakovat. Kvůli ní se musíme rychle domluvit na péči. Nemsti se jí, má tě ráda. Pořád o tobě hezky mluvíme, a to se nezmění. Vždy tě budu mít ráda jako otce naší dcery,“ napsala Paroubková. Ona prý již dál nemůže, ale vždy ráda pomůže.  

„Je zbytečné říkat, jak mě osobně zklamalo, že ses po deseti letech našeho šťastného manželství rozhodla řešit náš rozchod prostřednictvím najatých advokátů. Přece jen jsem očekával, že mně to řekneš osobně. Není mi to líto, ale Tebe je mně líto. Po deseti, pro mě – až na poslední čtvrtrok – krásných letech, jsem Ti nestál ani za přímé sdělení tak závažného kroku,“ odvětil jí dopisem ze stejného dne Paroubek.

Píše v něm mimo jiné to, že své problémy řešili i s doktorem Radimem Uzlem. „Připomínám, že jsme se dohodli, že to ještě zkusíme dva měsíce a pak se společně rozhodneme, jak dál. Ty ses rozhodla po šesti dnech,“ zmínil expremiér.

Původní text ZDE.

„Pokud mluvíš o tom, že Tě málem zabily stresy plynoucí z mé práce, tak to přece není. Byla to Tvá fyzická a psychická konstituce, které jsou prostě křehké. To už se stává i jiným lidem. Chci Ti jen připomenout, a to na věčnou paměť, že jsem Tě tehdy při tom masivním krvácení do mozku zachránil primárně já. Bylo to mé správné rozhodnutí, když jsem si vynutil Tvůj převoz z Motola, kde bys z večera do rána zcela nepochybně zemřela, do jiné nemocnice, tedy na Homolku, kde se Tě ujal zkušený tým lidí, kteří Tě zachránili. Připomínám Ti to, abys nežila v bludu. Zkrátka, kdyby nebylo mého rychlého rozhodnutí, zájmu, ale také mých kontaktů, už bys dnes nežila,“ sdělil také Paroubek v listu. 

Závěrem pak uvedl, že dělal vše pro to, aby byla šťastná, zdravá a aby si udrželi krásný vztah. „To, že to nebylo možné, není tak úplně mou vinou. Přese všechno Tvůj Jirka,“ napsal závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…