Uděláme z EU federaci. Státy, kterým se to nelíbí, ať vypadnou, udeřil Martin Schulz

07.12.2017 14:48

Německá sociální demokracie má stranický sjezd v Berlíně. Delegáti a delegátky budou mimo jiné řešit otázku, zda má smysl vstupovat znovu do koalice s dosavadní německou kancléřkou Angelou Merkelovou (CDU). To však není jediné téma, kterým se němečtí sociální demokraté zabývají. Předseda strany Martin Schulz také jasně řekl, že by chtěl z EU udělat federaci. Pokud se to některým členům společenství nelíbí, můžou být z EU vykopnuti.

Uděláme z EU federaci. Státy, kterým se to nelíbí, ať vypadnou, udeřil Martin Schulz
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Martin Schulz

ČTK informuje české čtenáře o výbušných slovech předsedy německé sociální demokracie Martina Schulze. Politik na stranickém sjezdu v Berlíně prohlásil, že by se z Evropské unie měla stát federace. Jakési Spojené státy evropské, se společnou armádou, rozpočtem či zahraniční politikou. Tyto Spojené státy evropské by mohly být ustaveny do roku 2025 na základě společné ústavy, která bude sepsána.

„A až ji budeme mít, tak musí být předložena ve členských zemích (k hlasování). A kdo pak bude proti, ten půjde z Evropské unie pryč,“ představil Schulz svůj poměrně radikální návrh.

Celý článek naleznete zde

Schulz delegátům sjezdu sdělil, že bez těchto radikálních změn se Evropa v nadcházejících těžkých časech neobejde. Jen spojené síly všech Evropanů mohou podle předsedy SPD čelit daňovým únikům velkých nadnárodních firem, migraci či terorismu. Jednotlivé národní státy to prý samy už nemohou zvládnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…